Witam. Szukam plecaka na wypady w góry i nie tylko który pomieści 70d i 1000d oraz lampe, tamrona 150-600 oraz 4 inne szkła pozatym drobiazgi jak zwykle ale fajnie jak by można bylo podwiesić statyw.
Wersja do druku
Witam. Szukam plecaka na wypady w góry i nie tylko który pomieści 70d i 1000d oraz lampe, tamrona 150-600 oraz 4 inne szkła pozatym drobiazgi jak zwykle ale fajnie jak by można bylo podwiesić statyw.
Lowepro 500 aw
Nic lepszego nie znajdziesz.Sam szukałem czegoś do sigmy 150-600 mm, i 2-3 obiektywów.Plus filtry ,lampa, i właśnie statywu.Ten plecak ma to co chciałem,poza małym minusem- pokrowiec p.deszczowy gdy podpięty jest statyw -przynajmniej mój duży-nie nachodzi całkowicie na całość.Ale ja dokupiłem na Amazon pokrowiec w rozmiarze L i teraz już jestem zadowolony.Sigma super wchodzi nawet z założoną osłona p-słoneczną.Ale wg mnie lepsze i bezpieczniejsze jest ze zdemontowaną osłoną.Kieszeń na statyw jest chowana.Plecak jest wygodny.dobrze się go nosi, tyle że uprzedzam- Gdy to wszystko wpakujesz -będzie ciężko. Ja dodatkowo podpinam małe składane krzesełko, siatkę -2/3 m plus karimatę :)Gdzieś tam w mojej galerii jest zdjęcie tego całego majdanu:)
Spoko. :) ,jestem przyzwyczajony do noszenia plecaka w granicach 15-20kg:).
A jakiego statywu i jakiej głowicy używasz pod Swoją sigmę?
Witajcie.
Mam w planach zakup torby foto. Mam dwa modele na celowniku ale nie wiem ktory lepszy. Pierwszy to Lowepro Event Messenger a drugi Manfrotto NEXT Messenger. Ktory z nich polecacie?
O Lowepro cos czytałam, a o Manfrotto nic, nie moglem znaleźć zadnych opinii i testów.
Mam LowePro Event Messenger 150 w kolorze oliwkowym. Dla mnie kryteria wyboru były takie:
- ma pomieścić 5DII z dwoma obiektywami + coś tam jeszcze;
- ma być nijaka z wyglądu;
- lekka, tania i "firmowa".
Kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
Nie podajesz kryteriów wyboru to trudno będzie doradzać.
Moje kryteria są podobne.
-musi zmieścić jak na razie CANON1200d
+Dwa obiektywy i akcesoria
-ma wygladac jak zwykła torba żeby nie było od razu wiadomo co w niej noszę
-cena max 150zł
proponuje jednak dyskusje w przeznaczonym do tego celu watku-tasiemcu ;)
od siebie: Lowepro mialem rozne plecaki i meczylem je na rozne sposoby. to jest bardzo solidny sprzet.
Manfrotto znam o tyle, ze mialem plecak Katy (ten sam biznes, tylko inna marka). jakosc tego byla mizerna.
Poszukuję pomysłu na plecak na jednodniowe piesze wypady niestety nie mam w pobliżu żadnego sklepu żeby przymierzyć. Zmieścić miało by się 6d bez gripa + sigma 20 ART + 35 ART + 100L macro + 200L (ewentualnie c 50 1.4 lub 85 1,8) fajnie jak by się zmieściło jakieś picie i lekka kurtka wiatrowa, Mam pas na statyw więc nie muszę go przypinać.
Jak widzicie nie mam żadnego zooma dlatego zależałoby mi na wygodzie zmiany obiektywu. Fajnie jest to rozwiązane w Lowepro Flipsiade. Myślałem o modelu 400 AW. Zmieszczę się? Sigma 20, 100 i 200 L są dość długie. jakieś alternatywy?
Weź 500 , będzie zapas :) Ja takowy posiadam, wkładam nieśmiertelny 24-105, sigmę 150-600 mmm,teraz dokładam tamrona 180 mm trochu drobiazgów.Plus jakis polarek do przedniej kieszeni.Tylko że to już robi wagę :) jest co nosić :)
polarek to bluza a nie filtr :)