aktualizacja do Adobe Photoshop Lightroom 5.7.1
Adobe - Lightroom : For Windows : Adobe Photoshop Lightroom 5.7.1 : Thank You
Wersja do druku
aktualizacja do Adobe Photoshop Lightroom 5.7.1
Adobe - Lightroom : For Windows : Adobe Photoshop Lightroom 5.7.1 : Thank You
Kolejna informacja o Lightroom w wersji 6.0
Adobe Photoshop Lightroom 6 i CC - Optyczne.pl
Lightrooma mozna za darmo aktualizowac w ramach jednej wersji, czyli 5.x.x mozna aktualizowac do dowolnej wersji 5.y.y
Wysłane z mojego SM-N910C
to moze zamiast teoretyzowac poczytajcie czasem "Release Notes", bo Adobe takie publikuje do kazdej poszczegolnej aktualizacji??? ;)
de facto takie cos powinno sie czytac za kazdym razem przed instalacja jakiegokolwiek update'u, bo nierzadko marnuje sie megabajty i czas, z czego potem nic nie wynika. ja wiem, ze czasy takie, ze wszedzie dookola wszystko sie samodzielnie i bez pytania aktualizuje, ale... ale "drzewiej" ludzie jednak mieli swiadomosc, ze aktualizowanie dla samego aktualizowania nie ma sensu. a na dodatek po kiego czorta ruszac cos, co dobrze dziala i ryzykowac, ze sie rypnie???
w Release Notes do kolejnych wersji Lightrooma 5.x jest wyrazna informacja o dodanych modelach aparatow/obiektywow i sporadycznie korektach bugow. z czego bugow drobnych. wiec niech mnie prosze ktos wyjasni czego oczekiwalby od 5.7.1 majac zupelnie dobrze dzialajaca wersje 5.2 czy ile tam???
dziala i wspolpracuje ze wszystkimi korpusami/obiektywami? to nie ruszac, dopoki w Release Note nie stoi bardzo wyrazny powod!
Teraz to trzeba nazbierac groszy na wersje 6
Sprawdzał ktoś, czy w nowym LR jest przyspieszenie pracy programu z racji odciążania procka przez GPU?
Chodzi mi nie tyle o expert plików, co samą pracę strictle, czyli płynniejsze działanie gradientów, pędzli itp.
Poczytaj watek o lr6
Zaktualizowałam LR do wersji 5.7.1 build 994254 a pomimo to LR ciągle "gada" o dostępnej aktualizacji. Oczywiście wyłączyłam to powiadamianie ale ... Ponadto link z powiadomienia o aktualizacji prowadzi do wersji CC, chyba Adobe zidiociało na koniec z tym wciskaniem "chmury".
Wchodzisz w ustawienia i odhaczasz pole na automatyczne sprawdzanie aktualizacji.
Witam, wiem że wątek troszkę o czym innym ale mam pytanie dotyczące Lightroom 5.Czy Ktoś z Was wie dla czego przy exporcie zdjęć tracą one na jakości. Zdjęcie po obróbce jest takie jakie chcę, żyleta a po exporcie pixeloza, inne kolory ogólna utrata jakości.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam Mess
Witaj Iza73 obrabiam w JPG bo tak mi zgrywa program na Maca i dodam że czasami bardzo dobrze exportuje fotki ale często nic się nie zgadza
No będzie gadał, bo przecież jest 6... :D
mam problem z którym nie mogę w żaden sposób poradzić, wgrałem trail Lightroom 4.4 ale w żadem sposób nie mogę uruchomić spolszenia które wgrywał albo nie działaja albo program nie działa - czy mogę liczyć na pomoc.
Spolszczenie do LR jest nieoficjalne, więc może nie działać poprawnie.
A jaka masz wersję spolszczenia ? Jak masz spolszczenie np. wersję 5.o to spolszczenie się dobrze wgra do LR 5.0 ale jak masz np. wersję LR 5.7 to musisz podczas instalacji podać katalog dla tej wersji czyli - "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.7" a jak nie podasz to spolszczenie wgra się do "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.0"
Jest jakiś sposób na przywrócenie "normalnego" importu zdjęć w LR 6.2.1?...bo to "gimbazowo-ajfonowe" qui-pro-quo, które sprezentowano w ostatnim updejcie...jest ekhme lekko niestrawne.
Pozdr,
Koala
A mi pasuje, jest nawet sprawniej i szybciej :-)
Powrót jest. Trzeba odinstalować Lightrooma 6.2.1 (nie róbcie tego jeśli nie macie pewności, że macie klucz aktywacyjny do 6.0), następnie pobrać ze strony adobe wersję 6.0, uwierzytelnić ją kluczem (jeśli nie zapisaliście go sobie, znajdziecie go po zalogowaniu na swoje konto w adobe. Następnie pobierzcie update do 6.1. Ostatnia aktualizacja (6.2) na wielu komputerach i pod osx, i windowsami nie działa prawidłowo lub nie działa wcale. Na zachodnich forach (np. tu: Adobe issues Lightroom 6.2 apology and update: Digital Photography Review) jest burza, osobiście przepraszał za to nawet jakiś ważniak z adobe. Dlatego sugeruję, by nie instalować tego update'u do czasu rozwiązania problemu przez adobe. U mnie aktualizacja do 6.2.1 pod osx nie pomogła. Posłuchałem podpowiedzi dobrych ludzi z forum adobe, wróciłem do 6.1 i znów cieszę się możliwością korzystania z Lr, czego i Wam życzę. Oczywiście nie zapomnijcie o archiwizacji, żeby coś nie zniknęło;-) Ja zrobiłem wszystko bez problemu
Nie porafię znaleść sposobu na zakup uaktualnienia z LR5 do LR6 ale bez CC ,wszędzie wciskają CC.
[QUOTE=pezetwpr;1297521.....i znów cieszę się możliwością korzystania z Lr, czego i Wam życzę. Oczywiście nie zapomnijcie o archiwizacji, żeby coś nie zniknęło;-) Ja zrobiłem wszystko bez problemu[/QUOTE]
Jeżeli czas stracony na to odinstalowowywowanie i instalowanie nie jest problemem, to nie ma problemu:p
Najlepiej zaprenumerować CC, wtedy każda niedowarzona updatę ma się natychmiast, czy się chce czy nie i nie trzeba kombinować.:lol:
Do @Krzych
link - https://www.adobe.com/pl/products/ca...?promoid=KLXMI
Na dole przy LR po prawej kliknij - kup, potem wybierz - chcę kupić -> uaktualnienie i 76,26 ⏠(zawiera VAT) do zapłaty.
mój Lightroom 6 zbyt powoli działa. Kupiłem nowy komputer i zainstalowałem 6 która na starym sprzecie chodziła o wiele szybciej. Teram mam 6rdzeni i 16gb DD4 a program bardzo powoli pracuje. Nie wiem w czym sęk mam jeszcze LR5 w wersji box którego używałem w zeszłym roku i zastanaiwam sie nad zmianą na 5 ale dlaczego 6 nie chce pracowac normalnie? Może ktoś miał taki problem. Najbardziej zacina przy korektach lokalnych i kadrowaniu a wskaźniki zużycia procesora i ramu nie przekraczają nawet 50%
Bo Adobe do dziś ma gdzieś optymalizację tego softu :-( a tak na poważnie jak masz poustawiane katalogi itp?
Hej,
Czy ktoś tu, mając Lightrooma 5,71, aktualizował windowsa do 10? Albo coś słyszał na ten temat ? :-)
Warto było? Też mam W7 i jakoś nie czuję żadnej potrzeby zmiany - chyba, że zmuszą do tego...
u mnie LR5 baaaardzo zwolnil po skoku z monitora 1920x1200 na 3840x2160. w mniejszej rozdzielczosci dalo sie odczuc zwolnienia tylko po wlaczeniu korekty geometrii obiektywu, natomiast na ekranie 4K calosciowo LR robi sie mocno przymulony.
czemu tak jest to nie wiem, ale programisci Adobe'a od wielu lat generalnie slyna z tzw. umiarkowanego zaciecia do optymalizacji. zapewne jak zwykle naczalstwo takie prikazy wydaje, zeby gonic wiecej upgrade'ow... :(
A jakbym zaktualizowała do 10 jeden komputer, jest szansa, by w razie potrzeby, przegrać 10 też na inny komputer ?
Na jakim systemie masz Lightrooma ?
Myślę, że to prawa rynku. Podobno (czy raczej na pewno) nie aktualizują już pudełkowej nawet 6. Chmura, oprócz lepszych zysków, daje zapewne obraz potrzeb rynku. Widzą co robimy.
Mozna uaktualnic 7/8/8.1 do 10, Microsoft nie pobiera za to oplaty. Nie wiem jak ta sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy, ale ta "darmowa" 10'ka bedzie mogla dzialac tylko na komputerze na ktorym byla zainstalowana.
Czyli, jesli wymienisz procesor lub plyte glowna, musisz kupic nowego Windowsa.
Moze sie udac i zalapiesz sie na darmowy upgrade. Jesli tak sie nie stanie, zostanie opcja zakupu systemu.
Jak czytam o problemach z win10 to odechciewa mi się aktualizacji. Na win7 wszystko działa jak należy.
odpowiadajac niesmiertelnym sucharem programistow: "dziwne, u mnie dziala" ;)
a tak serio... mam 10 na sluzbowym lapsie. daje rade. na pewno ma duzo czytelniejszy interfejs uzytkownika na ekranie duzej rozdzielczosci (sluzbowy laps ma sliczne 2560x1440)
a komorke masz z Androidem czy Applem?
juz nie zapytam nawet o korzystanie z facebooka czy innych kolchozow, bo to w dzisiejszych czasach pytanie retoryczne?
tak swoja droga... Windows nie spelnia kryterium trojana (wirusa), co wyjasniono juz baaaaardzo, bardzo dawno temu (rok 95)
Cytat:
- Czy system operacyjny Windows to wirus?
- Nie, Windows nie jest wirusem. Wirusy bowiem: - szybko się rozpowszechniają - często wyraźnie spowalniają działanie systemu. - dosyć często powodują całkowite padnięcie systemu - pozostawiają na HDD "śmieci" - tworzą pliki, których znalezienie i usunięcie wymaga dużej ilości czasu i dosyć sporej wiedzy - przeważnie powodują to, ze rozmaite programy nie działają albo działają w dziwny sposób. - Gdy masz wirusa czasem wydaje ci się, że to wina sprzętu i musisz dokupić np. szybszy procesor lub więcej pamięci... Hmmmm... Obserwując te objawy wydawałoby się, ze Windows jednak jest wirusem... ale: - Porządny wirus zajmuje bardzo mało miejsca na dysku i w pamięci, - działa szybko, i na wszelkich możliwych konfiguracjach, - ma staranny i przemyślany kod, a gdy już zacznie działać - działa bardzo efektywnie i nie trzeba go co chwilę reinstalować. Zatem nie można twierdzić, że Windows jest wirusem!
Darmowa aktualizacja jest chyba do końca miesiąca, może przedłużą może nie. Rozwiązanie jak chce Ci się bawić i masz wolny dysk jest takie: kopiujesz to co masz na wolny dysk. Zamieniasz dyski, aktualizujesz do Win 10, znów zamieniasz dyski wracasz do 7. Po takiej operacji masz już licencję na 10 aktywowaną na ten komputer i następne aktualizacje powinny iść bez problemu.
Microsoft nie dowie sie wiecej od Apple i Google z FB na karku.
Nawet karty debetowe/kredytowe sa pod kontrola.
Ciekawe jakiego telefonu uzywaja osoby narzekajace na szpiegostwo ;).
biorac pod uwage mniejszy sukces 10 niz sie MS spodziewal przypuszczam, ze jednak przedluza ten okres.
ale moze i tak koniec koncow zrobie. szkoda mi teraz pieniadze wydawac ale juz lepiej SSD kupic niz pozniej za licencje Windy osobno placic. bylo nie bylo ta 10-tka mnie osobiscie pasuje