dosyć ciekawie wyglądający 7d;)
Canon EOS 7D nowy lustrzanka gwarancja KUP TERAZ! (3119132241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wersja do druku
No cóż... u Kristopheros'a kupiłem 24-105 i z czystym sumieniem mogę polecić tego Sprzedawcę...
Nie sądzę, aby coś u Niego było "nie halo"
piast9 - na zdjęciu 5d mark I z napisem 7d? coś nie tak. opis 7d. koleś chyba nie wie co sprzedaje...
Kilka stron wcześniej pisałem o zakupie obiektywu od oszusta:
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...ml#post1135512
Na szczęście udało się odzyskać kasę.
A więc wszystko trochę trwało.
Wszystko działa jak napisali w allegro w POK. Dostałem 100% zwrotu kasy + nawet za przesyłkę, bo płaciłem przez PayU.
Jeśli organy ścigania uznają że jest sens i podstawy wszczynać dochodzenie to później jest już z górki i trzeba wypełnić kilka papierków i tyle.
Jedynie trochę dłużej czekałem niż 7 dni na akceptację wniosku wysłanego do allegro.
Czyli jest ok i płaćcie przez PayU, bo to jest najbezpieczniejsza forma zapłaty przez allegro...
zobaczcie to. Przez przypadek znalazłem, ale ktoś zdążył już kupić:)
EF 800 mm f/5.6L IS USM (3165807695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Śmiem wątpić, że to oryginał:
CANON LP-E6 do 5D 6D 7D 60D NOWY AKUMULATOR (3240390648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co ciekawe sprzedający w odpowiedzi na moje pytanie:
"Witam.
Proszę mi powiedzieć, czy sprzedawany przez Pana akumulator to oryginał czy zamiennik?
Pozdrawiam,
Karol"
Odpisał:
"ORYGINAŁ"
Caps Lock chyba ze złości mu się wcisnął :)
Ja też polecam Kristopherosa. Nie wiem czy sam prywatnie ma coś wspólnego z fotografią, ale można się z nim dogadać, podjechać, obejrzeć i kupić (lub nie). Nawet może podjechać jak to oczywiście nie na drugi koniec Polski. Kupiłem od niego w przeciągu 5 lat 3 body, 2 czy 3 obiektywy. Nie było z nim problemu. Właśnie zastanawiam się nad 24-105 co by nie kupić bo na FF brak mi czegoś krótszego
Canon 5D II + GRIP + 2 Akumulatory + Karta 16 GB (3264469018) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
na pytanie 2 razy zadane o przebieg dostałem taką odpowiedz
"aparat 90% czasu działał z obiektywem 24-105
bardzo rzadko wymieniałem obiektyw na inny , jak już to na mój drugi 14 mm .
Przebieg to chyba to co pisze na wyświetlaczu ok 51 000 fotek + kilka godzin filmu
aparat działa bez zarzutu w końcu to canon :)
Dużo osób mnie pyta o migawkę ale nie jest to żaden problem bo migawka w tym aparacie działa do 300 000 z tego co czytałem na forum
150 000 taką gwarancje daje canon
wiec nie obawiałbym się o to specjalnie, a jak już coś kiedyś by się miało popsuć to za kilka lat ,
a wymiana tej migawki to koszt 500 PL , więc tragedii nie ma , ale jak to kiedyś nastąpi to kilka lat jeszcze będzie spokojnie działać .
Taka wymiana migawki w nikonie 1100 ... to już jest stres .
Więc jestem pewny że aparat posłuży nowemu nabywcy , sprzedaje go bo chce kupić 6D
bo jest mały i poręczny dla mnie lepszy na wakacje i inne akcje zdjęcia w kościołach itp , mniej się rzuca w oczy
ten to jednak jest wielki ...
pozdrawiam
Krzysiek"
zdjęcia z aukcji znalazłem na tych stronach z (usuniętym napisem canon na gripie na allegro widać w powiększeniu)
Canon EOS 5D Mark II with BG-E6 battery grip (front view) - Canon lens price review
Canon EOS 5D Mark II with BG-E6 vertical grip (rear view) - Canon lens price review
powiem tak bardzo bym uważał na aukcje tego gostka na allegro miał konto ale mu zawiesili teraz czas na ebaya
http://www.ebay.pl/itm/330929314636?...ht_4269wt_1397
Jeżeli chłop podaje przebieg migawki z wyświetlacza, to nie kupiłbym tego nawet za 1PLN.
Nie mogę pojąć po co on usunął napis z gripa? No nie mogę.
Adres Piekary Śląskie to rzut kamieniem ode mnie chętnie przespaceruję się ocenić wiarygodność tego sprzedawcy pytanie co mi taki spacer da ;)
Canon 1D X BODY | eBay
cytat z aukcji : Profesionalne Fotografowanie
(góra szablonu/layoutu)
profesior wyjebkowicz :mrgreen:
z google map wynika że wiele nie odkryje :)
Karta opinii użytkownika fotomix2013
ale z komentarzy wynika że firma się rozkręca - sporo doładowań phona kupuje :mrgreen:
widać że jeszcze się nie dorobił abonamentu :mrgreen:
Napisałem do ebaja w sprawie tego konta. Dość szybko dostałem odpowiedź, cytat:
"Jeśli Dział Bezpieczeństwa stwierdzi, że użytkownik złamał zasady eBay lub naruszył prawo, jego pracownicy podejmą odpowiednie kroki, na przykład:
- usunięcie aukcji
- upomnienie użytkownika
- ograniczenie możliwości korzystania z serwisu eBay
- zawieszenie tymczasowe lub na czas nieokreślony"
Jak widać konto działa, zatem wg ebaja wszystko jest ok :/
ebay nawet tego konta nie zablokował
Karta opinii użytkownika andol016
taka polityka "bezpieczeństwa"
No nieźle. Niestety nie pierwszy już raz okazuje się, że tego typu portale przerzucają całą odpowiedzialność za wiarygodność transakcji na kupującego.
ok,dzieks
mnie ostatnio wy#####ał klient na elce ale jk dla mnie historia się dobrze skończyła, czekam na zwrot kasy z allegro
i takie spostrzeżenie; jeśli klient pisze ze nie może podjąć płatności z pay-u zrobionej za pomocą cc ( bank ja odrzuca)tzn ze prawdopodobnie jest to wałek
wychodzi na to ze jak robisz przelew na Jana kowalskiego bank nie sprawdza czy faktycznie to konto do niego należy czy do kogoś innego tylko ksieguje
natomiast jeśli płacisz za pomocą cc to wszystkie dane odbiorcy muszą się zgadzać
ot kolejny exp w realnym życiu
zapytajcie gościa o przebieg... cisza i w aukcji piszę że nie zna a tydzień temu jak sprzedawał 1d to dokładnie wiedział do czego służy program eosinfo i jakie body obsługuję
CANON 5D MARK II BODY (3329966433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ciekawe na której migawce. Jeśli na pierwszej - pogratulować wyniku!
CANON 5D MARK II BODY (3329966433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
właśnie były właściciel rozpoznał to body po zdjęciach i jest to korpus z przebiegiem 482 tysiące zdjęć... a ludzie jak głupki licytują w ciemno
No cóż, to takie same ryzyko jak kupowanie niemieckiego auta od dziadka z przebiegiem 130 tys km. Ludzie chcą a wręcz lubią byc oszukiwani więc jest pole do popisu dla handlarzy.
A może już nasi wpadli na pomysł jak kręcić przebieg migawki?:)
W nikonach już można zerować migawką - wyciekło oprogramowanie serwisowe już dość dawno temu :)
a tak ogólnie radził bym o rozwagę i świadomy zakup na allegro od tego Pana V8TDI
Informacje o Użytkowniku V8TDI
skupuję on jak leci cały optyczny złom na gumtree, tablicy i allegro a potem sprzedaję i nawet jak wie jak wyeksploatowany jest sprzęt ukrywa to zasłaniając się nie wiedzą
dobra cena :) !!!! z 50% więcej niż w innym miejscu
Lustrzanka cyfrowa Canon EOS 5D Mark II + EF 24-10 (3349087665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ciekawa historia jednego canona 5d mk2
1 aukcja Canon 5d II przebieg 45tys (3313086457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2 aukcja CANON 5D MARK II PRZEBIEG 45 tys zdj (3346899742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3 aukcja CANON EOS 5D MARK II (3354686063) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ciekawe kiedy znajdzie właściciela który nie kupi go tylko po to żeby na nim zarobić....
Stary , z całym szacunkiem , ale myślę , że masz do gościa jakiś żal i osobiste z nim porachunki ??. Facet ma jakieś 4 negatywy - z treści których jednak nic nie wynika .
Logicznie - mogą być to negatywy odwetowe !? . Może byś tak sprecyzował - o co Ci chodzi i na co należy uważać ?. Takich jak V8TDI są dziesiątki na alledrogo !!!. A , że handluje używanymi rzeczami -
zarabia jak umie . Jeśli oszukuje - podaj przykłady . Jeśli oskarżasz - to bądź bardziej precyzyjny . Pozdr.
wiem na 100% że na tej aukcji sprzedał aparat kupiony od kolesie przez gumtree z przebiegiem 482 tysiące zdjęć na karku... a w opisie pisał że nie zna przebiegu a wiem że wie do czego służy program eosinfo bo podawał mi przebieg z innej puchy, z tego co wiem w regulaminie allegro wyraznie jest napisane że nie można wprowadzać w błąd kupujących a opis ma być rzetelny... czy chciałbyś kupić coś od kogoś kto w pełni świadomie robi cię w bambuko
Powiedzmy , Ty wiesz jaki był przebieg , ale sprzedawca nie musiał go znać . Spotkałem się też z tym , że EOSinfo popełniał błędy . Z drugiej strony istnieje coś takiego jak opcja sprawdzenia przed zapłatą - i po problemie . Jeśli koleś nie zgadza się , to rezygnuję z zakupu . Z całej tej historii - to żal mi tylko kupca - ale na głupotę nie ma lekarstwa . Tylko nikt z nas nie wie - a może wysyłka ze sprawdzeniem ?. A może kupujący ma za dużo kasy ?. Zastanawia mnie tylko , że ten Canon był taki "żywotny" . Pozdr.