Na Mt nie zdążyłem dojechać skorzystałem z upalnego dnia nad wodą :). A wracając do plenerów to co Bukowno? 4x4 :P
Wersja do druku
Na Mt nie zdążyłem dojechać skorzystałem z upalnego dnia nad wodą :). A wracając do plenerów to co Bukowno? 4x4 :P
Trzeba będzie spróbować. Jeżeli o mnie chodzi, w tym terminie sobota lub niedziela tylko popołudniu.
??? A konkretniej?...
Z samego lotniska?
Ale w jakim znaczeniu?Cytat:
jak również klimaty industrialne.
Szukasz zdjęć czy możliwości ich wykonania?
Industrial skupia Foto Pein- coroczny konkurs organizowany w DK Chwałowice w Rybniku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
UWAGA!
Oto godziny przejazdu peletonu kolarskiego przez nasz region!
PRZEJAZD:
Szonowice – 14:17
Rudnik – 14:23
Racibórz – 14:25
Rondo Plac Wolności – 14:31
Rondo DW 935 – 14:37
Rzuchów – 14:46
Skręt w prawo na DW 933 – 14:48
Pszów – 14:49
Wodzisław Śląski – 14:57
Mszana – 15:11
Jastrzębie Zdrój – 15:18
Rondo ul. Zdrojowa DW937 – 15:20
Rondo ul. 11 listopada DW 937 – 15:21
Rondo ul. Piłsudskiego – 15:23
Rondo Centralne – 15:24
Rondo Ruptawskie – 15:27
Zebrzydowice – 15:34
Kończyce Wielkie – 15:45
Skręt w lewo na ul. Kukli – 15:47
Hażlach – 15:53
Dębowiec – 15:55
Skoczów – 16:03
Rondo pocz. Kostki ul. Mickiewicza – 16:06
Lotna premia FIAT Skoczów – 16:07
Skręt w prawo na DK 81 – 16:08
Ustroń – 16:12
Przejazd kolejowy 2 tory – 16:20
Skręt w lewo na DW 941 – 16:25
Przejazd kolejowy – 16:28
Wisła – 16:29
Przejazd kolejowy – 16:29
Przejazd kolejowy – 16:31
WNR ul. Wyzwolenia DW942 – 16:35
Bufet Początek – 16:35
Bufet Koniec – 16:40
Skręt w lewo na Czarne/Zameczek – 16:40
Rezydencja Prezydenta RP Zamek – 16:46
Górska premia TAURON I Kat Kubalonka – 16:49
Wisła DW 941 – 16:52
Wisła Rondo DW 942 -17:00
Skręt w prawo na Czarne/Zameczek – 17:05
Rezydencja Prezudenta RP Zamek – 17:10
Górska Premia TAURON I Kat Kubalonka – 17:13
Wisła DW 941 – 17:17
Rondo ul. 1 maja DW941 – 17:24
Deptak w Wiśle ul. 1 maja – 17:26
Przejazd kolejowy 1 tor – 17:28
Przejazd kolejowy 1 tor – 17:30
Ustroń – 17:31
Przejazd kolejowy 1 tor – 17:32
Lotna premia FIAT Ustroń – 17:38
Goleszów – 17:42
Cieszyn – 17:52
WNR ul. Kossak-Szatkowskiej – 17:58
Skrzyżowanie ul. Plac Wolności – 18:00
Granica państwa Czeski Cieszyn – 18:01
Lotna premia FIAT Cesky Tesin – 18:02
Wjazd na most Przyjaźni/Cieszyn – 18:03
Kostka – 18:03
Linea Mety Pocz. I okrążenia – 18:04
Rondo ul. Korfantego – 18:04
Górska premia TAURON III Kat – 18:07
Granica Państwa Czeski Cieszyn – 18:10
Czeski Cieszyn ul. Nadrazni – 18:11
Wjazd na most Przyjaźni/Cieszyn – 18:12
Kostka – 18:12
Linea Mety Pocz. II okrążenia – 18:13
Linea Mety Pocz. III okrążenia – 18:22
META III ETAPU CIESZYN – 18:31
Tak. Możliwości robienia zdjęć z samego lotniska.
Coś na wzór tego: http://www.mmlodz.pl/407519/2012/3/2...?category=news
Myślę że taki plener może być naprawdę interesujący ;)
Próbowałem zainteresować tematem Pyrzowice ale bez skutku. Być może kontakt ze strony większej zorganizowanej grupy potraktowaliby bardziej poważnie. W końcu jest to swego rodzaju promocja.
Zbychu wrzuć jakieś zdjęcia z tego "Wyścigu pokoju" ;-)
Właśnie ,że nie zdążyłem się wybrać na przejazd kolaży. Nawał roboty w domu i potem szybkie szarpanie się ,aby zdążyć do pracy.
Wracając do wątku zdjęć z lotnisk:
http://www.mmwarszawa.pl/418315/2012...?category=news
ostatnio była taka impreza w Warszawie, niestety dopiero teraz to znalazłem.
Wszystko zależy od tego ilu będzie chętnych i jakie mamy uzasadnienie takiej wizyty.
Dla mniej niż 10 osób (to absolutne minimum) nie ma sensu, bo nikt nie potraktuje tego poważnie. No chyba że ma się znajomości i wie z kim gadać.
Tu jak na razie było kilkunastu chętnych na pałac w Pławniowicach, ale jak już przyszła pora na wyjazd to pojechała połowa chętnych....
Wolę nie wpadać w nadmierny optymizm i kierować się suchą wyliczanką oraz realiami.
Dla mnie osobiście o wiele ciekawszy jest piknik lotniczy, bo nie trzeba na nim uzasadniać czegokolwiek, być poddawanych kontrolom, przekonywać, pokonywać barier urzędowych itd.
Po prostu tam jest oczywiste, że miłośnicy fotografowania samolotów tam zjeżdżają i nikt nie robi im przeszkód.
Poza tym, na piknikach są różne maszyny- nie tylko pasażerskie.
Miłośnikom wojskowych maszyn pozostają Dni NATO w Ostrawie.
I tam proponuję kolejną naszą wizytę- impreza WIELKA I HONORNA I BLISKO!
22-23.09
http://www.dny-nato.cz/index.php?lang=en
Pewnie, że wiele da się załatwić i wynegocjować, ale ja osobiście nie mam przekonania do Pyrzowic, natomiast wolę zająć się większym plenerem foto.
Także ja się na razie nie podejmę takiej inicjatywy. Zresztą mam ograniczone ilości czasu.
Ale dla innych- droga wolna.
Pozdr.
Próba jako takiego dostania się na płytę raczej się nie uda ;) bo lotnisko samo organizuje takie wizyty. Trzeba przeglądać forum lotniska na FB potem wysyłamy maila ze swoją kandydaturą a tam ktoś losuje osoby, które dostaną możliwość spędzenia dnia na płycie. Ja raz zostałem wylosowany ale niestety nie mogłem skorzystać. A naprawdę warto ;) było chyba 11 już takich edycji. Zawsze można jeszcze iść pod płot i coś porobić :)
https://www.facebook.com/media/set/?...1986510&type=3
Jakos nigdy się nie interesowałem właśnie owym przedsiewzięciem jakim jest pstrykanie samolotów prosto z płyty. Temat duży ,ale myślę do ugryzienia. Tele i jazda:)
No racja, kiedyś nie było :) ale teraz w Pyrzowicach stwierdzili, że należy coś zrobić dla maniaków lotnictwa :). Wszyscy są zadowoleni tylko takie akcje są zbyt rzadko :) bo chętnych jest masa.
A tymczasem....
SKOKI!
Wisła Malinka, skocznia im. Adama Małysza, letnia Grand Prix.
19-21 lipca.
Program:
Czwartek, 19.07.2012
15:00 - trening oficjalny (dwie serie)
17:30 - kwalifikacje
Piątek, 20.07.2012 - konkurs drużynowy
19:00 - seria próbna
20:30 - I seria
21:30 - seria finałowa
Sobota, 21.07.2012 - konkurs indywidualny
16:00 - seria próbna
17:00 - I seria
18:15 - seria finałowa
Za wp.pl
Cytat:
Sprzedaż biletów prowadzi serwis www.kupbilet.pl. Ceny są znacznie niższe niż w ubiegłym roku. Bilety na miejsca stojące można nabyć za jedyne 25 złotych, miejsca siedzące w sektorach A1, A2, A3 i A4 to koszt 40 zł, natomiast wejściówki do zadaszonych sektorów A5 i A6 z miejscami siedzącymi kosztują 60 zł. Dzieci do piątego roku życia oraz niepełnosprawni w stopniu znacznym wraz z opiekunem mają zapewniony bezpłatny wstęp na zawody. Dla niepełnosprawnych wyznaczono specjalny sektor. Bilety na czwartkowe treningi i kwalifikacje będą do kupienia za 10 złotych.
Bilety można nabywać w sklepie "Wiślaczek", który znajduje się w budynku Poczty Polskiej przy pl. Hoffa. Bezpośrednio przed imprezą wejściówki dostępne będą też pod skocznią oraz w specjalnie uruchomionych punktach w centrum Wisły. W tym roku ruch na drodze dojazdowej do skoczni w Wiśle Malince nie będzie przebiegał wahadłowo. Organizatorzy zapewniają, że dołożą wszelkich starań, aby kibice bez przeszkód dotarli na zawody. Wyznaczone zostaną specjalne parkingi (szczegółową mapę ich lokalizacji na stronie zawodów), a dodatkowo kibice będą mogli skorzystać z dowozu na skocznię z centrum miasta.
Jak na wasze życzenie :) akurat dziś się pojawiło.
XII edycja Dnia Spottera
Ja już wysłałem zgłoszenie.
Hehehe... jak na życzenie. Wywołałeś wilka z lasu.
Szkoda, ze tak mało miejsc...
Ale...
Po wizycie na Heathrow, gdy 30m nad głową latały mi Jumbo Jety już na lotniskach pasażerskich niewiele mnie chyba zaskoczy...
Miejmy nadzieję, że i teraz takie kadry da się uzyskać :D
hehe pewnie ludzie z obsługi lotniska z pyrzowic przeczytali posty z waszymi życzeniami i wzięli się za szybką organizacje imprezy:) marzenia jak i życzenia w tym wypadku się spełniają tylko trzeba w nie mocno wierzyć tylko szkoda że nie wszyscy będą mogli wziąć w tym udział:)
To panowie i panie co realizujemy kolejnego:) prócz podanych koncertów ostatnio oraz rajdów ulicami Wodzisławia Ślaskiego.
Myślę że....wakacje!:grin::lol:;-)
I jakiś wypad do Czech lub na Słowację.
Jednak jak widzę jak nieprzewidywalny i nieobliczalny jest lipiec pod względem pogody to już wolę sierpień- przynajmniej jest bardziej stabilny....
Możemy się na jakiś weekendowy dzień umówić na foto-pikniko-grilla w Tenczynku koło Krakowa, a właściwie to w Rudnie . Okolica praktycznie dzika, ciekawy zamok. Nie wiem jak z wejściem, bo w zeszłym roku zaczęli go remontować, ale z przy dobrych chęciach udało się to bez większych problemów. Plac duży można zabrać dzieciaki, matki, żony, kochanki etc.
Plejs: https://maps.google.com/maps?q=50.10...num=1&t=h&z=18
Pikczer:
O azael jak już poda kwestie to tylko ją realizować .Ja jestem na Mega Tak..:P, ale to chyba dopiero na miesiąc sierpień co? . Powiem tak ,ze na przyszły weekend jest również najcieplejsze miejsce na ziemi 27 i 28 Lipca w Wodzisławiu Śląskim.
Weekendy lipca mam niestety już poplanowane, sierpień częściowo też, ale szansa zawsze jest.
Też bardziej bym się skłaniał ku sierpniowi...
No to chyba jednak sierpień będzie najlepszy. Sam bez zastanowienia się nad wolnym czasem rzuciłem tematem. Ew. szybka mobilizacja na niedzielę, bo za tydzień Castle Party, za dwa tyg. Off Festival i... mamy sierpień. :)
Dziś zrobiłem sobie małą wycieczkę w celach rekonesanu. Zamek jest zamknięty na kłódkę, a plac budowy pilnowany. Przed zamkiem wielki napis że teren zagrożony katastrofą budowlaną. Więc chyba małe szanse na wejście. Co do parkingu to ten leśny nie jest taki zły. Ludzi dużo, obok jakaś buda z grillem i napojami, więc o samochody bym się nie bał (przynajmniej w niedziele). Podejście co prawda strome ale tylko 200m i to bardzo przyjemnym laskiem. Teren całkiem całkiem, choć nie jest jakiś super rozległy.
Wydaje mi się że Mirów jest nie mniej klimatyczny a na piknik dużo bardziej atrakcyjny. Teren o wiele bardziej rozległy.
Panowie ja bym jeszcze proponował , któregoś pięknego Weekendu wybrać się na pstrykanie plenerowe do Oświęcimia. :) Najbardziej chodzi oczywiście o obozy..:)
Zamek zawsze był zamknięty na kłódkę. :) Wchodziłem tam od południowej strony (od autostrady). Mur w miejscu gdzie kończył się korytarz wejściowy obsunął się razem z ziemią i spokojnie dało się wejść do środka, chyba że teraz zabili deskami. :)
Jeżeli chodzi o piknikowanie, to Mirów jak najbardziej, ale ludzi też tam sporo. Fotograficznie Mirów tak sobie...ale jestem za, ważne żeby była ekipa. :)
Już teraz chce przypomnieć ,że od piatku do soboty w wodzisławiu śl jest koncert o nazwie Reggae Festiwal czyt. Najcieplejsze miejsce na ziemi.
Potem w sierpniu kolejno 4 i 5 sierpnia odbędzie się Drift Open 2012
I jeszcze miejsce godne odwiedzenia kiedyś ,może taki mini warsztaty portretu ,albo po prostu wypad z modelinami i oświetleniem do miejscowości Krowiarki k/raciborza
jest tam cosik takiego opuszcoznego:
i więcej:
Krowiarki galeria zdjęć - Pałac. Galeria zdjęć polskich miast, zdjęcia Krowiarek. Krowiarki zdjęcia, zdjęcie Krowiarek, zdjęcia miast, mapa Polski, gps, aparaty cyfrowe
Można wejść swobodnie... :)
Dla tych co lubią kulturę śląska i mieliby ochotę w niedziele na streeta na Nikiszowcu to podrzucam:
Nikiszowiec - magiczne miejsce - Babcia Anna zaprasza na Odpust
@Zbyszko666:
bardzo ciekawa miejscówka.
Dlatego nazwałem ten epizod "wstępnym rozpoznaniem"...
Ta zimna jesień o pranku z mgłą mi cały czas wierci w głowie...
Niemniej jednak podpowiem jakby ktoś był w Czechowicach -Dziedzicach, że jest i tam taki zakątek z familokami, tyle że dłuuuugimi. Ale klimatyczne są.
Jest tu jakiś fan polskiej piłki nożnej?
A zwłaszcza Korony Kielce ?
Bo od jutra w Rybniku Kamieniu (MOSiR) ma zgrupowanie ta właśnie drużyna...
Pozdr.
Niestety, z głębokim żalem zawiadamiam, że nie będzie mnie na kolejnej edycji motocrossu, gdyż....urlopuję wtedy.
Dla mnie to prawie tragiczna wiadomość...
Dzięki! Mam nadzieję, że uda mi się znowu uczestniczyć w tej imprezie :D
Jasiu...terminarz przyszłych zdarzeń i naszych spotkań (albo ich możliwości) masz uaktualniany na stronie 1 tego wątku.
Słuchajcie, jak ktoś wie o czymś o czym my nie wiemy i na terenie Śląska jest coś extra fajnego, co warte jest wycieczki to dawajcie znać.
Pozdr.
No to ja się może nieco określe po weekendowym pstrykaniu Reggae Festiwal 2012 Wodzisław Śląski:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Przypominam w sobote i niedziele w Wodzisławiu jest DRIFT OPEN!!
17-19 sierpnia, Czaplinek -- ale bez atrakcji architektonicznych :)
Szczegóły tutaj: Stowarzyszenie Canon-Foto-Klub