Vitez się niepochwalił że 17-40L znowu zakupił... żeby nie było tak że tylko Vitez zapomniał to ja zapomniałem że statyw 055ProB + 322RC zakupiłem. po ostatniej przygodzie Auwo przestaję zostawiać w samochodzie nawet statyw... :-(
Wersja do druku
Vitez się niepochwalił że 17-40L znowu zakupił... żeby nie było tak że tylko Vitez zapomniał to ja zapomniałem że statyw 055ProB + 322RC zakupiłem. po ostatniej przygodzie Auwo przestaję zostawiać w samochodzie nawet statyw... :-(
Zbyt drobna zmiana by sie chwalic... na wiosne sie pochwale czyms lepszym ;)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Zdjęciami? ;)
Kupujesz samochód??? :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
To ja tez się pochwalę.
Kupiłem sobie kostkę na sanki lampy błyskowej z wyjściem na lampy studyjne.
Rowi, kolor czarny (srebrną Hamy zgbiłem :( )
;)
E tam, po prostu jak co roku, tradycyjnie, zmienie body i zestaw szkiel ;)
wszyscy się chwalą to i JA też:
byłem dziś na zakupach w Kerfurze :mrgreen:
tym razem to chyba na Nikona ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A fu! A kysz! Apage!Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Spojrz co ma np muflon w podpisie... mi do takiego zestawu jeszcze brakuje wiec mam na co zbierac ;)
A za kolejny rok jakas Mamiyke cyfrowa ;)
Coolpixa?
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
kurcze Vitez gdzie ty pracujesz ze przez rok na mamije cyforwa nazbierasz?
prace ma normalna, a kase chce pożyczyć ode mnie :mrgreen: ;)Cytat:
Zamieszczone przez bonk
No przeciez dalem smileya... to byl ŻART ! :pCytat:
Zamieszczone przez bonk
A na sprzet to ja z kredytu biore a nie z zarobkow, o czym juz wielokrotnie wspominalem na forum :?
W kerfurze ostatnio nie byłem, ale jak się chwalić... :cool: właśnie wywaliłem wartość ze dwóch co najmniej eLek na 100 metrów parkietu :twisted: i z tego m.in. względu nic nowego w najbliższym czasie do SlingShota nie dorzucę...Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Ale za to, w ramach pocieszania się, dokręciłem ostatnio do trabanta Tokinkę AT-X 270 AF PRO II 28-70mm f/2.6-2.8 :grin:
Juz lepiej na golej podlodze zyc ;)Cytat:
Zamieszczone przez GoTo
jakbym miał przeliczyć wartość remontu mieszkania w tym roku to trzy 1Ds MkII bym miał... fakt, że remont był konkretny...
remont remontem a ja dzisiaj zakupiłem do średniaka Minoltę IV ze spotem 5st. fajne stare tanie i działa.
duzo Cie wyniosla?
450. chyba ok? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
cos mi mowie ze to niezla cena :mrgreen: jak nie zepsujesz i bedziesz kiedys sprzedawal to let me know ;)
ta nasadka spot5 mnie cieszy. no i nasadki do odbitego/padajacego. dobrze ze manual do tego mam, jestem na etapie badania. do sredniaka - super sprawa, a mam wrazenie ze cyfrze tez sie przyda...
Czacha - ja nie psuje. mi działa. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Od dzisiaj mam zestaw Canon 350D + Sigma 18-50 /2.8 DC EX. Przez jakiś czas popracuje jeszcze z 100-300 USM Canona. Miało być 20D+17-40, ale umknęło w cenową dal. Cieszę się z tego, co mam...
Gratuluję zakupu ;] Planuję w najbliższym czasie zakup takiego samego zestawu. Byłbym wdzięczny, gdybyś napisał jak sprawuje się ta puszka z Sigmą i jak jest z jakością uzyskiwanych zdjęc. Z góry wielkie dzięki !Cytat:
Zamieszczone przez dolomity
Pozdrawiam
Niestety nie będę zbyt dobrym medium. W najbliższym czasie zamierzam fotografować wnętrza kościołów. Ale ten najbliższy czas to pewnie kwestia dwóch tygodni.
Pierwsze wrażenia: obiektyw wyraźnie cięższy niż puszka. Ale to (oraz rozmiar puszki) niespecjalnie przeszkadza. Nastawiałem się wcześniej na 20D i już tęsknię za kółkiem. Do czterech przycisków w jego miejsce trochę będę się musiał przyzwyczaić.
W trudniejszych warunkach ostrzy sprawnie, ale obiektyw jest głośniejszy niż moje USM (ale to nie powinno dziwić...).
Komplet mieści się do torby po Fuji S602. Z powodu już posiadanego dłuższego szkła i jego potencjalnego następcy muszę jednak zmienić opakowanie.
Zdjęć tablic testowych póki co robić nie planuję. Często natomiast będę korzystać z ISO1600 i porównam je sobie z tym, co uzyskiwałem na pożyczonym 20D (z 17085IS).
Pozdrawiam
Cieszy mnie fakt, że -tak jak mówisz- waga obiektywu nie przeszkadza w foceniu. Byłbym wdzięczny, gdybyś zamieścił jakąś fotkę, albo dwie do wglądu jeżeli będziesz miał taką możliwość.
Pozdrawiam
OK. Jeśli zrobię zdjęcie, które będzie mogło posłużyć wglądaniu, umieszczę je. Na razie mam zdjęcia z niezbyt ciekawych wnętrz (niesakralnych). Żaluzje i jakaś główka...
w ramach kolejnych zakupów przykładnego canoniera kupiłem Sekora 180 do Mamiyii RB67.
Do zestawu dołożyłem jeszcze 50 f/1.8 II.
A ja pod choinką znalazłem lampę :-D
U mnie pod przepięknie ustrojonym zielonym drzewkiem zastałem czarną "skarpetę" TRIPOD BAGS
a w niej Manfrotto 055ProB z głowicą 460MG :lol: :twisted:
Ej, to już Wigilia była? Cosik szybko w tej szwajcarii. :P
Hmm, nie wtrącam się w Mikołajowe pomysły ;-), ale IMHO to trochę dziwna kombinacja. Ja kierowałem się dość mocno wagą (190 vs. 55), ale do ciężkich nóg to ja już bym nie załował i wrzucił 141RC albo coś lepszego. 460 jest fajna, względnie lekka, ale obsługa pokręteł jest momentami denerwująca.Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Muflon, nie za dużo tych gratów w tym roku, co? ;)
Za dużo :mrgreen: Ale to już naprawdę koniec ;-) Dalej są już tylko długie stałki - a ja mam mocne postanowienie, że w to wejdę dopiero, jak zabawa w samoloty zacznie się naprawdę na poważnie.Cytat:
muflon przyjacielu- jeśli chwilowo dla potrzeby tekstu mogę Cię tak nazwać - czy Ty naprawdę wierzysz w te, Twoje zresztą słowa?
Cytat:
a ja mam mocne postanowienie, że w to wejdę dopiero, jak zabawa w samoloty zacznie się naprawdę na poważnie.
Staram się ;-) Żona domaga się wymiany databanka, ale to się nie liczy (bo to nie ja chcę :mrgreen: )Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
zazdroszczę Szanownej Żony:)
pozatym jak ma się powiedzmy stałka 600 mm L do databanka:) Może kup Jej tego databanka:) ucieszy się. i pamiętaj: taka Żona która chce nowy databank to skarb:)
Srutututu :) Wspomnisz jeszcze moje słowa z naszej ostatniej rozmowy :) Zresztą co do jedynki też miałem rację :D BTW: W końcu :PCytat:
Zamieszczone przez muflon
Dobra, proponuję zakład: żadnej długiej stałki w stopce w ciągu 2006 :). Symbolicznie o piwo, bo na spotkanie na zlocie marne szanse (ewentualnie sal może odebrać w imieniu forumowiczów ;-) )
:shock:Cytat:
Muflon! Ty Bufonie! ;) do tablicy! nie uczyła pani odpowiadać pełnym zdaniem???
?? Nie ten wątek... tym niemniej zdanie w oryginale jest chyba napisane w 100% zgodnie z regułami poprawnej polszczyzny... (jeśli pominąć smileys).Cytat:
Zdefiniuj "dlugiej" ;-)Cytat:
Pozniej napiszesz, ze dluga to jest tak naprawde tylko 1200L...
@ Muflon - no wszyscy czekają! powiedz coś więcej co knujesz???
[edit] chodziło z tym "na poważnie"
planujesz robić zdjęcia dla gazet czy cuś takiego?
300/2.8 (która tak naprawdę to mi się po cichu marzy ;-)) wzwyż.Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
A ja jutro pod choinką znajdę : Asus A8N Premium, AMD Athlon 64 X2 3800, GeForce 6600 Asus Silencer 256MB, Kingston HyperX DDR 2x 512MB i WD Raptor 74GB :)
Auwo, jakby Ci to powiedzieć... z dokładnością do dysku skopiowałeś mój niedawno kupiony zestaw w 100%! Co do literki!
fajnie się macie chłopaki :D
To jest jedyne dlugie szklo z istniejacych, jakie rowniez ja bioreCytat:
pod uwage. W kolejnosci kupilbym (o ile takie powstana):
- 500 f5.6L IS (bez wahania!)
- 200-500 f4-5.6L IS (pod warunkiem, ze jakosc dorownywalaby pozostalym)
- 300 f2.8L IS
W ciezsze nie wejde. Wtedy twoj styl fotografowania to - rozstawiasz statyw
i czekasz, a noz sie cos zdarzy... Jak wszyscy emeryci tutaj.
muflon, wybacz ;) co zrobić gdy taka konfiguracja wydaje się byc najbardziej korzystna. A ze starych śmieci wduszę w skrzynkę jeszcze dwa WD 160GB. Pozostaje jeszcze nie rozstrzygnięta kwestia "wyświetlacza", cały czas rozważam crt vs lcd.
ps. tak z głupia franc palnąłem 3 dni temu przy koleżance żony, że laptopa bym może sprzedał, no i zadzwoniła wczoraj z ofertą nie do odrzucenia ;)