Czasem jest tak, ze ksiadz owszem ma widno ale do mlodych siedzacych przed prezbiterium swiatlo juz nie dociera nie mowiac o gosciach w lawkach.
Wersja do druku
Czasem jest tak, ze ksiadz owszem ma widno ale do mlodych siedzacych przed prezbiterium swiatlo juz nie dociera nie mowiac o gosciach w lawkach.
Miałem taką sytuację że para brała ślub (z chrztem dziecka jednocześnie bo ksiądz inaczej nie pozwolił) i było to praktycznie bez gości (może z 10 osób z najbliższej rodziny) więc ksiądz nie chciał włączyć wszystkich świateł w kościele. W praktyce wyszło tak że ołtarz był oświetlony jak należy, w okolicy pary młodej kilka żarówek też świeciło, a do gości docierały szczątkowe ilości światła. Im dalej tym większy mrok. Do tego było to zimowe popołudnie więc z okien doświetlenia nie było. Harcore totalny :D
Panowie tak na szybko na co zwrócić uwagę przy zakupie używanej 5d
Aparat zakupiony w lutym 2008 wraz z oryginalnym battery gripem.
W aparacie przy przebiegu około 4tys zdjęć była wymieniana migawka na gwarancji.
Wszystko było robione na Żytniej w Warszawie, więc można to sprawdzić.
Stan licznika oceniam na jakieś maksymalnie 50tys. zdjęć na pierwszej migawce.
Pstryknij serie na czasie 1/8000 1/4000 i zobacz czy dobrze trzyma te czasy.
Pstryknij na f16 cos i zobacz syfy na matrycy - mozesz targowac jak bedzie usyfiona bardzo.
Sprawdz wszystkie guziki, podswietlenie gornego wyswietlacza.
Sprawdz czy uchwyty do mocowania paska dobrze sie trzymaja, naprawa tego tez jest dosc droga, a to niby *******ka :o ja bym nie ryzykowal noszenia na pasku przy poluzowanych.
Sprawdz czy lustro juz odpadlo bo chyba tylko do wrzesnia robia to za darmo.
Podobno najczesciej odpada kiedy dochodzi do kondensacji wilgoci wewnatrz aparatu (z zimnego wchodzimy do cieplego, wycieramy zaparowany obiektyw i robimy zdjecia)..
u mnie wypadło od tak :) bez zadnego zmieniania obiektywów czy cos :) robilem okolo godzinki zdjec na sesji i nagle slydze DZYŃ otwieram a tam lustereczko lustereczko powiedz przecie jak mam dokończyć sesje teraz...