Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
A co do przywołanego przykładu 40d vs 50d to wg mnie dobre porównanie w kontekście siódemek. Tam zmiany były konkretne w wielu aspektach, ''innowacyjne'' względem starszej wersji - a tu? dla mnie póki nie wiem czy AF jest super wypasiony i matryca wyraźnie lepsza od mk1 to tych ''innowacyjności'' w sumie nie ma.
Dla mnie jakość zdjęć jest bardzo ważna, jeśli miedzy mk1 a mk2 nie będzie wyraźnej różnicy to po co w ogóle interesować się mk2? Dla gps? Dla mnie to dreptanie w miejscu i bezmyślne wydawanie kasy na nowy gadżet.
Nie wierze, ze nie widzisz roznic innowacyjnych w mk2?
Modul AF byl 19 pkt - teraz jest 65 pkt
Procek byl 2X DIGIC 4 - teraz jest 2X DIGIT 6
I wez pod uwage niewielki przyrost Mpix z 18 na 20, i teraz procki beda zdecydowanie szybciej i predzej przerabiac prawie taka sama mase danych.
Juz same te innowacje wskazuja na lepiej, szybciej i dokladniej.
Co do matrycy, niech ISO 800 bedzie jak dupcia niemowlaka i bedzie git:D
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Zamiast gps dużo lepszą opcją byłoby wifi, AF na razie nie wiadomo jak będzie sobie radził, w sumie to samo z matrycą, dostępne sample na wyższych ISO są słabe. Filmy czy karty to marginalne tematy (no głównie karty... :P ).
No ale co, bo Ty tak twierdzisz? Jednak weź pod uwagę że są też inne oczekiwania i potrzeby.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
A co do przywołanego przykładu 40d vs 50d to wg mnie dobre porównanie w kontekście siódemek. Tam zmiany były konkretne w wielu aspektach, ''innowacyjne'' względem starszej wersji - a tu?
Tijaa... szczególnie AF w 50D był niezwykle "innowacyjny" w stosunku do poprzednika, normalnie rewolucja :lol:.
BTW: jeśli chodzi o parametry AF to ta puszka jest poza konkurencją z jakimkolwiek innym dslr. Nawet jedynka tu wysiada.
Póki co to odnoszę wrażenie że spora część osób które udzielają się w tym wątku zachowuje się zupełnie jak człowiek, który zgłasza się na rozmowę o pracę w celu wyjaśnienia dlaczego tej pracy nie podejmie 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No ale co, bo Ty tak twierdzisz? Jednak weź pod uwagę że są też inne oczekiwania i potrzeby.
eee no tak, ja tak właśnie twierdze co kilka razy podkreśliłem... :D
Pewnie juz niedługo będą pojawiały się rawy, pierwsze ''rączki-na'' :P itd, pożyjemy zobaczymy, na mnie po prostu ta premiera nie zrobiła wrażenia, może za wiele oczekiwałem i przez to trochę się zawiodłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
eee no tak, ja tak właśnie twierdze co kilka razy podkreśliłem... :D
Pewnie juz niedługo będą pojawiały się rawy, pierwsze ''rączki-na'' :P itd, pożyjemy zobaczymy, na mnie po prostu ta premiera nie zrobiła wrażenia, może za wiele oczekiwałem i przez to trochę się zawiodłem.
Jakoś sobie nie przypominam żeby jakakolwiek premiera spotkała się na tym forum z czymkolwiek innym jak zawodzeniem i jękami jaki to Canon jest zły i wredny i jak to wszyscy są zawiedzeni. To jest nawiasem mówiąc trochę szerszy temat i zapewne przyczyna dla której większość z moich znajomych canonierów nie chce nawet słyszeć o tym żeby zaglądać na to forum.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jakoś sobie nie przypominam żeby jakakolwiek premiera spotkała się na tym forum z czymkolwiek innym jak zawodzeniem i jękami jaki to Canon jest zły i wredny i jak to wszyscy są zawiedzeni. To jest nawiasem mówiąc trochę szerszy temat i zapewne przyczyna dla której większość z moich znajomych canonierów nie chce nawet słyszeć o tym żeby zaglądać na to forum.
Zgodze sie z Tobą.Malkontenctwo ,narzekania i żądania nie poparte uzasadnionymi pretensjami dominuja fara,nie tylko te.
Ktoś, gdzieś ogladnie słabe sample ( czy to z body czy z obiektywu)na słabym monitorze i od razu staje się expertem :roll: mocno narzucajacym swoją opinię.
A najgorsze ,ze tego sprzetu nie użytkowali.Ja napisałem kilka opinii o obiektywach i body,ale wszystkie miałem,użytkowałem .
Po macance w sklepie ,to zadna opinia.A co do wymagań :
wszyscy je mają ,tylko niktórzy nie chca płacic za ich spełnienie :lol: .
A ja wrecz przeciwnie. Na mnie ta puszka zrobila wrazenie, i to duze. Pierwszymi samplami nawet nie zamierzam sie sugerowac bo to bez sensu. Brak wifi. W tym modelu jestem sklonny zrozumiec. Poczekam.az bedzie oficjalnie w sprzedazy by go sobie obejrzec. To narzekanie przypomina troche spory systemowe nikon canon. Canon beznadziejna matryca, sonowskie zjadaja go na starcie. Tylko niektorzy tego nie wiedza i robia tymi slabymi sprzetami niesamowite zdjecia.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Na mnie ta puszka zrobila wrazenie, i to duze
Na mnie też.7Dii nie było ,wtedy gdy kupowałen 5D3 ,
to po pozytywnych doświaczeniach z K-5 APS-C ,bez wahania kupiłbym te body C.
Mnie aż zazdrość w dołku ścisnęła po paru (?) latach czekania na D400, jak zobaczyłem specyfikację 7dmk2, a tutaj (prawie) samo zrzędzenie...
Zupełnie jak u nas po premierze D750 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
grissley
Mnie aż zazdrość w dołku ścisnęła po paru (?) latach czekania na D400, jak zobaczyłem specyfikację 7dmk2, a tutaj (prawie) samo zrzędzenie...
Zupełnie jak u nas po premierze D750 ;)
W Waszym przypadku to jest tym dziwniejsze że to uzupełnienie oferty właśnie dla marudów którym ciągle coś nie pasowało albo w 600 albo w 800.......
.... no ale wiadomo że nawet gdyby Nikon rozdawał puszki na rogu każdej ulicy to i tak pewnie robiliby to bez należytej czci :lol:.