Odp: Canon Cashback 2013/2014
Email z dnia dzisiejszego ...
"Szanowni Państwo,
Z przykrością informujemy, że ze względu na nieprzewidziane trudności techniczne, może wystąpić niewielkie opóźnienie w płatności Państwa premii pieniężnej.
Zapewniamy, że opóźnienie jest tymczasowe i płatność nastąpi wkrótce.
Dziękujemy za wyrozumiałość i przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Z poważaniem
Canon"
:evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kapuhy
Email z dnia dzisiejszego ...
"Szanowni Państwo,
Z przykrością informujemy, że ze względu na nieprzewidziane trudności techniczne, może wystąpić niewielkie opóźnienie w płatności Państwa premii pieniężnej.
Z poważaniem
Canon"
:evil:
Dostałem dziś to samo. Ciekawe kiedy to będzie wkrótce :(
Ręce opadają.... Gratuluję PR Canonowi, świetna reklama. Też to dostałem:
Szanowni Państwo,
Z poważaniem
Canon
Dziś dzwoniłem do Canon Polska, podobno zaległe kwoty które miały trafić na konta klientów do 13.02.2014 powinny finalnie zostać zrealizowane do końca tego tygodnia. Pożyjemy, zobaczymy ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Viqy
Dziś dzwoniłem do Canon Polska, podobno zaległe kwoty które miały trafić na konta klientów do 13.02.2014 powinny finalnie zostać zrealizowane do końca tego tygodnia. Pożyjemy, zobaczymy ...
Niestety nic z tego :[ Co ciekawe równocześnie ze zwrotem za 6D miałem zwrot za 430EX i za lampkę przyszło bez problemów technicznych...
ciekawe, także czekam na zwrot za 6d. Kasa miała być wypłacona do 13 lutego, a do dziś jej nie ma. Pytał może ktoś w canonie kiedy "łaskawie" zamierzają wypłacić? Próbowałem w piątek 23 lutego się dodzwonić, ale albo zajęty, albo nikt nie odbierał...
Cytat:
Zamieszczone przez
skura
ciekawe, także czekam na zwrot za 6d. Kasa miała być wypłacona do 13 lutego, a do dziś jej nie ma. Pytał może ktoś w canonie kiedy "łaskawie" zamierzają wypłacić? Próbowałem w piątek 23 lutego się dodzwonić, ale albo zajęty, albo nikt nie odbierał...
Sprawdź swój panel w Canonie, u mnie pojawiło się już "Wysłano do zapłaty". Znając życie - poniedziałek / wtorek e-mail że pieniądze zostały wysłane i dojdą w przeciągu 3 dni. Do piątku, przy dobrych wiatrach, przyjdzie prezent.
Poczekajcie z wypełnianiem PITa, bo musicie wpisać jeszcze źródło przychodu z cach backa. Będą dopiero teraz wystawać PITy-8c. Zapobiegliwi wpisali dodatkowy dochód nie czekając na tego PITa.
Oto pismo.
__________________________________________________ ___________
Witam,
kontaktuję się z Panię /em w związku z konkursem Canon CashBack,
potrzebujemy informacji które są nam niezbędne do wystawienia PITu - 8c.
Bardzo proszę na ile to możliwe dostarczyć dane w dniu dzisiejszym
maksymalnie do jutra. Poniżej przedstawiam wytyczne. Pozdrawiam Serdecznie.
1. Nazwisko
2. Pierwsze imię
3. Data urodzenia
4. Adres zamieszkania: *Kraj *Województwo *Powiat *Gmina *Ulica *Nr domu *Nr
lokalu *Miejscowość *Kod pocztowy *Poczta
5. Urząd skarbowy (pełna nazwa i adres)
6. Rodzaj składającego: Osoba fizyczna czy składający niebędący osobą
fizyczną?
7. Jeżeli nie jest to osoba fizyczna : potrzebny REGON oraz pełna nazwa
firmy
8. Identyfikator podatkowy NIP / numer PESEL
__________________________________________________ __________
--- Kolejny post ---
Płacąc za towar Canona, zapłaciliśmy 23% VATu, teraz za część Cash Back-ową jeszcze raz płacimy podatek. Polska to piękny kraj. Uczciwie państwo powinno zwrócić VAT z tej części cashbackowej skoro jest ona później opodatkowana na innych zasadach.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Poczekajcie z wypełnianiem PITa, bo musicie wpisać jeszcze źródło przychodu z cach backa. Będą dopiero teraz wystawać PITy-8c. Zapobiegliwi wpisali dodatkowy dochód nie czekając na tego PITa.
Oto pismo.
__________________________________________________ ___________
Witam,
kontaktuję się z Panię /em w związku z konkursem Canon CashBack,
potrzebujemy informacji które są nam niezbędne do wystawienia PITu - 8c.
Bardzo proszę na ile to możliwe dostarczyć dane w dniu dzisiejszym
maksymalnie do jutra. Poniżej przedstawiam wytyczne. Pozdrawiam Serdecznie.
1. Nazwisko
2. Pierwsze imię
3. Data urodzenia
4. Adres zamieszkania: *Kraj *Województwo *Powiat *Gmina *Ulica *Nr domu *Nr
lokalu *Miejscowość *Kod pocztowy *Poczta
5. Urząd skarbowy (pełna nazwa i adres)
6. Rodzaj składającego: Osoba fizyczna czy składający niebędący osobą
fizyczną?
7. Jeżeli nie jest to osoba fizyczna : potrzebny REGON oraz pełna nazwa
firmy
8. Identyfikator podatkowy NIP / numer PESEL
__________________________________________________ __________
--- Kolejny post ---
Płacąc za towar Canona, zapłaciliśmy 23% VATu, teraz za część Cash Back-ową jeszcze raz płacimy podatek. Polska to piękny kraj. Uczciwie państwo powinno zwrócić VAT z tej części cashbackowej skoro jest ona później opodatkowana na innych zasadach.
Poczekać z PITem warto nawet do przyszłego roku, jeśli cashback przyszedł do osoby fizycznej w 2014. Dochód za 2014 rozlicza się w 2015 !
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
To są dwa, odrębne zdarzenia - kupno rzeczy i otrzymanie pieniędzy. Otrzymałeś pieniądze i od tego należy płacić podatek, jeżeli dostałbyś rabat to wtedy byłby zmniejszony VAT. Nieznajomość prawa nie zwalnia itd ....