Odp: [mirage] Moje zdjęcia
Kolejny bardzo ciekawy set ale MiG (216) i Gripen (219) rządzą ze względu na świetnie uchwycone kondensacje. Widzę, że masz fajny patent na obróbkę zdjęć w powietrzu - genialna klarowność i kontrast (pomimo ciężkich warunków). Gratuluję i zazdraszczam. Jest szansa na jakieś korepetycje? ;)
Dzięki, cieszę się że coś się spodobało :) Co do obróbki to za dużo jej nie ma, w LR to zazwyczaj poprawiam ekspozycję, kontrast. Czasami jeszcze dodaje trochę Clarity, ale z reguły nie za dużo. Później w Photoshopie to często zdaję się na auto kontrast, a jeśli mi nie pasuje to poziomami poprawiam. Rzadko jeszcze się zdarza że trochę saturacji użyję, ale to głównie przy zdjęciach pod słońce. To tyle z obróbki jeśli chodzi o kontrast i kolor, bo jeszcze dochodzi oczywiście wyostrzanie i odszumianie.
W czerwcu przy okazji pokazów w Poznaniu miałem okazję pofocić trochę samochodów na torze Poznań. Niestety były to tylko treningi, a nie wyścigi, więc trochę akcji brakowało.
226.
227.
228.
229.
230.
Kilka zdjęć z Rajdu Barbórka. Zapraszam do oceny, to mój pierwszy rajd z aparatem dlatego opinie i wskazówki co poprawić mile widziane :)
231.
232.
233.
234.
235.
236.
237.
238.
239.
Powrót do zdjęć lotniczych :)
240.
241.
242.
Pierwszy raz trafiłem do Twojej galerii i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem, zwłaszcza zdjęć lotniczych. Widać, że masz oko i wyczucie chwili, bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia z pokazów.
Sam stawiam pierwsze kroki w fotografowaniu samolotów, do tej pory robiłem leciwym 300D ale ostatnio udało się zmienić na 70D. Teraz odkładam do skarbonki kasę na Sigmę 150-600 C ;).
Fajne kadry. Szczególnie 241 z ostatniej serii. Na 240 przy długim czasie naświetlania załapała się startująca maszyna czy to "antena od CB":)?
Dzięki za odwiedziny i komentarze :)
@Mentor na 240 to oczywiście startujący samolot.
Tegoroczna wizyta w Łasku, niestety pogoda po raz kolejny mi nie dopisała.
243.
244.
245.
246.
247.
248.
249.