Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?
Cytat:
Zamieszczone przez
grzesiula
czyli piszecie że jeśli mi padnie migawka przy przebiegu niższym niż deklarowany przez producenta to serwis wykona mi usługę bezpłatnie bez okazywania jakichkolwiek dokumentów?
tak tak tak
Podobno panowie jest jakas photoshopowa metoda sprawdzenia przebiegu pod OSXem? Ktos cos wie na ten temat i na ile jest to prawdziwe?
Mam możliwość kupienia 5D z przebiegiem ponad 5k,jest to przebieg sprawdzony metoda o ktorej napisalem przed chwila.
W tym modelu nagminnie pada lustro więc zwróć uwagę czy jest po wymianie serwisowej - wymiana bezpłatna.
W wielu przypadkach wymieniają cały mirror box. Ogólny wygląd(szczególnie sanki) świadczy o tym czy nie był katowany.
Poza tym nie brałbym egz. który ma grubo ponad 100tyś. przebiegu. Historię zawsze można spr. w e-serwisie po numerze seryjnym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
W tym modelu nagminnie pada lustro więc zwróć uwagę czy jest po wymianie serwisowej - wymiana bezpłatna.
W wielu przypadkach wymieniają cały mirror box. Ogólny wygląd(szczególnie sanki) świadczy o tym czy nie był katowany.
Poza tym nie brałbym egz. który ma grubo ponad 100tyś. przebiegu. Historię zawsze można spr. w e-serwisie po numerze seryjnym.
Tak zastanawiam się czy gadacie aby gadać, czy sami mieliście wymieniane lustro?
Użytkuję ten aparat od 2007 r, ani razu w serwisie, lustro jest tam gdzie być powinno więc powielanie informacji bo ktoś miał taki przypadek jest mz głupie i zniechęca ludzi do robienia zakupów.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Użytkuję ten aparat od 2007 r, ani razu w serwisie, lustro jest tam gdzie być powinno więc powielanie informacji bo ktoś miał taki przypadek jest mz głupie i zniechęca ludzi do robienia zakupów.
Kolego, autoryzowany serwis Canona naprawia tą usterkę po gwarancji, bo Canon przyznał się że to jest wada fabryczna.
To chyba wystarczający dowód na to, że usterka jest częsta (z AF-em nowej piątki póki co nic nie robią, bo skala zjawiska widocznie za mała).
Nie zaprzeczaj rzeczywistości na podstawie wyłącznie własnych doświadczeń.
W oczekiwaniu na odpowiedz na mojego posta,mam dodatkowo jeszcze takie pytanie.
Na co zwracac uwage w wygladzie ogolnym aparatu? Na wnetrznasciach nie znam sie zbytnio wiec nie poznam co bylo wymienione a co nie, ale moze aparat ma jakies cechy charakterystyczne zewnetrzne?
Wyślizgane sanki - to już wiem, coś jeszcze?
Wyślizgany korpus, rysy, pęknięcia, czy działają wszystkie funkcje.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Tak zastanawiam się czy gadacie aby gadać, czy sami mieliście wymieniane lustro?
Wszystko przed Tobą. Mój egzemplarz z 2005 roku dopadło to dopiero w zeszłym roku przy przebiegu ok. 20k. Gdybym nie miał drugiego body i nie stało by się to pod sam koniec wyjazdu straciłbym masę zdjęć z pięknego miejsca (Kambodża).
Cytat:
Zamieszczone przez
Cyborg
Wszystko przed Tobą. Mój egzemplarz z 2005 roku dopadło to dopiero w zeszłym roku przy przebiegu ok. 20k. Gdybym nie miał drugiego body i nie stało by się to pod sam koniec wyjazdu straciłbym masę zdjęć z pięknego miejsca (Kambodża).
To jest właśnie smutne. Ze starej piątki jestem bardzo zadowolony ale fakt ze kiedys, niewiadomo kiedy lustro sie odklei troche mnie obciąza... Najgorsze ze serwis nie zrobi nic poki lustro sie trzyma.
Ponoć lustro odkleja się w specyficznych warunkach klimatycznych. U mnie np. odpadło po wejściu z zewnątrz do pomieszczenia. Różnica temperatur była spora bo obiektyw był zaparowany.