Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?
Nie 400 bo niektórzy zamówili sprzętu na kilkanaście K...
solti, źródła wiarygodne acz nieoficjalne...
Niestety mądry Polak po szkodzie :-/
Mnie ta cała promocja wqrzyła, a że się napaliłem na ten słoiczek to po anulowaniu poszedłem do lokalnego foto w Amsterdamie i za 335€ wybrałem jeden.
Teraz mam inny problem - czy jest ostry :P
Cytat:
Zamieszczone przez
qb4hkm
Nie 400 bo niektórzy zamówili sprzętu na kilkanaście K...
solti, źródła wiarygodne acz nieoficjalne...
Na handelek? Czyżby wyjaśnienie przyczyny anulowania części zamówień?... :mrgreen:
Hi...
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
A to tu i ówdzie to jakieś bardziej wiarygodne źródła, czy jedna pani, drugiej pani...?:?
Żadna tajemnica. W 2010 roku Empik podpisał umowę o przejęciu Merlina ale UOKiK się nie zgodził. Przyczyną wystawienia na sprzedaż były właśnie kłopoty kapitałowe i z płynnością. Bilanse są jawne - zawsze można sobie zajrzeć ;).
Pozdrawiam...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Na handelek? Czyżby wyjaśnienie przyczyny anulowania części zamówień?... :mrgreen:
Nie dziwota jak można przy okazji uczynić promocję jeszcze lepszą i mieć szkło prawie za darmo :-). Na szczęście mnie nie podkusiło aż tak...
Pieniądze już wróciły na moje konto
Cytat:
Zamieszczone przez
qb4hkm
Nie dziwota jak można przy okazji uczynić promocję jeszcze lepszą i mieć szkło prawie za darmo :-). Na szczęście mnie nie podkusiło aż tak...
IMO to nie była żadna promocja, tylko wietrzenie magazynu. Merlin wyprzedawał po prostu to co im zalegało.
Cytat:
Zamieszczone przez
Goleo
Pieniądze już wróciły na moje konto
No to dobry znak dla innych. Czym płaciłeś i z jakiego banku?
U mnie jeszcze nic nie ma.
Obstawiam, że mają taki lipny system. Pewnie stany magazynowe schodzą np. przy potwierdzeniu otrzymania kasy i przekazania przedmiotu do wysyłki co by tłumaczyło preferencyjną wysyłkę dla płacących kartą...
Nie ma się co pienić, promocja była i się skończyła. Miałem ostatnio to samo z czytnikiem z EuroRTV. Anulowali mi zamówienie, bo brak towaru, a teraz już jest z powrotem ale w normalnej cenie (było 27zł a jest 79zł :D ). Nic zrobić nie można bo składając zamówienie akceptujesz regulamin, w którym zapewne jest punkt, że zamówienie mogą anulować z dowolnej przyczyny. A na denerwowanie się takimi rzeczami szkoda zdrowia. Ot - nie udało się i tyle.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomkod
No to dobry znak dla innych. Czym płaciłeś i z jakiego banku?
U mnie jeszcze nic nie ma.
mtransfer z mbanku.