To przeczytaj jeszce raz, bo otworzyłem obydwa testy i nawet, gdybym się zgadzał z ich metodologią, to nic takiego im wcale nie wyszło.
Poza tym L testowali tylko na cropie, a w podsumowaniu Sigmy napisali, że zbyt słaba jakość w rogach...
Wersja do druku
w okolicach maksymalnego otworu względnego.
A to chyba nie f8:roll:
A skoro L testowali tylko na cropie to chyba lepiej dla L w kontekście ostrości na rogach w porównaniu do sigmy:)
Przedstawiciel Tamrona mówił, że w granicach 3500zł
cena 4,5-5 tys jak nabardziej do przezycia jesli bedzie miał to na czym zależy zawodowcom i też dłuższą trwałość niż 2 lata :) bo delikatnie wyglada wobec elki.
I właśnie o to chodzi, płacąc za obiektyw sporo kasy nie patrzę tylko na ostrość dla mnie równie ważna jest budowa, AF , serwis czy to że jak zmienię za 5 lat puszkę to dalej obiektyw będzie działał jak należy.
Nie widziałem tego obiektywu ale jak go zobaczę i będzie wykonany jak 17-40 AF będzie cichy szybki i celny jak w 17-40:) nie będzie żadnych bf czy ff, będzie dawał ładne kolory i dobrze pracował pod światło to uznam że cena 1000E jest w miarę przyzwoita
NOBEZJAJ. Naprawde jesteście w stanie tyle zapłacić za tego Tamrona?
Za 4kzł to ja mogę sobie spokojnie przytargać w wakacje nowego C24-70/2.8 zza Wielkiej Wody.