Potwierdzam :) nylon sztywny niestety jest i ciężko się układa :(
Wersja do druku
dzięki za opinię, po nowym roku skuszę się na ten kanwas
Jaką torbę koledzy polecili by do noszenia aparatu z zapiętym obiektywem i filtrem Cokin? To ostatnie jest istotne, bo "wciskanie" takiego zestawu w coś zbliżonego do kabury odpada.
Mam taką gdzie aparat "spuszcza się" obiektywem w dół i muszę aparat albo trzymać w ręce, albo zdejmować cokin'a. Najlepszy byłby układ z aparatem układanym wzdłuż, pod klapą.
To ma być spacerowa/reporterska torba (duży plecak już mam). Obiektywy dwa (czyli jeden na body) - jeden gruby i szeroki 72mm, drugi prawdopodobnie 17-55/2.8 lub coś podobnego, i może lampa błyskowa (580), klilka filtrów i jedna zapasowa bateria, żadnych innych klamotów. Sugestie? (czy z tym to do Ery?)
Think Tank Photo Retrospective 30 po wyjęciu przegródek daje taką możliwość. Dodatkowe obiektywy wsadzisz do przednich kieszeni. Tu widać jak: http://www.thinktankphoto.com/produc...30-Black-1.jpg
Ta torba była przez święta w promocji za 300 zł, teraz powróciła do swojej regularnej ceny.
A no była i skorzystałem kupując również Shape Shiftera. Teraz tylko jeszcze pas i któryś z systemów modułowych.
Promocja naprawdę niezła. A sama torba sprawia super wrażenie. Jeszcze nie miałem okazji z niej korzystać w terenie no ale wygląda solidnie.
Jednak do tych przednich kieszonek bym raczej szkieł nie pakował.
Lampę to jeszcze jednak szkło to raczej nie bardzo.
Ale kolega @abyss powinien zmieścić do środka to co chce.
Jakby co dostałem też kod rabatowy na 20% na wszystkie produkty ThinkTanka ważny do 31.01.2012
Ja będę sobie na pewno kupował jeszcze pas z ich strony (www.ttfoto.pl) więc jakby ktoś się chciał "podpiąć" to się jakoś możemy dogadać z tym rabatem ;)
Retro i Shape Shifter - zdecydowanie mój ulubiony duet do przenoszenia sprzętu :-D
No czytałem recenzję zanim się zdecydowałem kupić.
Cieszy mnie fakt, że do komory na laptopa wchodzi mi fotoksiążka 30x30cm :D
Przyda się.
Do tej pory miałem (w sumie nadal mam) crumplera jak w stopce z którego jestem mega zadowolony, jednak rezygnuję bo jest już dla mnie za duży i co za tym idzie za ciężki.
Przechodzę na plecak i pas z sakwami do pracy na co dzień, a retrospective będzie mi służył jako torba na jedną puszkę z maks 2szkłami + pierdoły albo na same pierdoły (szkoda, że nie ma wyjmowanego środka jak crumpler, tak będę musiał się bawić z odrywaniem przegródek jak będę chciał tą torbę wykorzystać do czegoś większego nie będącego aparatem :P )