Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)
Hej,
21 czerwca skradziono z mieszkania we Wrocławiu następujący sprzęt:
- Aparat Canon 5D, nr seryjny: 0296B126
- Obiektyw Canon 50mm f/1.4, nr: 2515A012 (+ filtr UV B+W slim ze specjalnym deklem)
- Obiektwy Canon 24-70mm f/2.8 L, nr: 8014A002 (z filtrem UV)
- Obiektyw Canon 70-200mm f/4 L IS, nr: 1258B003 (z filtrem UV)
- Lampa błyskowa Canon Speedlite 580EX II, nr: 1946B002
- 2x Lampa błyskowa POWERLUX model VC-500
- Lampa błyskowa KH-200MR
- zestaw filtrów, plaster, wrota S03.. wszystko z lampami studyjnymi spakowane w jedną torbę
- Torba Lowepro Toploader 70
- Torba Lowepro Slingshot 200
Pozdrawiam,
Łukasz
606404157
herberpl@gmail.com lub forumowy
Cytat:
Zamieszczone przez
herber
skradziono z mieszkania we Wrocławiu następujący sprzęt:
- Aparat Canon 5D, nr seryjny: 0296B126...
bardzo współczuję, ale wszystkie podane numery to nie są numery seryjne sprzętu, a numery identyfikacji transportowo-handlowej z naklejek na pudełkach czy coś.
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
bardzo współczuję, ale wszystkie podane numery to nie są numery seryjne sprzętu, a numery identyfikacji transportowo-handlowej z naklejek na pudełkach czy coś.
Te numery też mi się wydaje coś takie inne niż seryjne.
Tak przy okazji opowiem jakie szczęście w nieszczęściu miał sąsiad:
Sąsiadowi, fotografowi komunijnemu buchnęli kiedyś sprzęt ale na szczęście tylko starszą-zapasową lustrzankę z obiektywem i stary laptop z szafy,
bo nowy aparat z obiektywami, lampą i laptopem był w niepozornym małym plecaku akurat gdzieś na środku pokoju pod krzesłem przy stole
wiadomo - pod latarnią najciemniej - przegrzebali szafy, szafki i szuflady.
Brali tylko małe rzeczy bo weszli i wyszli po balkonie na pierwsze piętro w bloku i wyłamali niestety niedomknięte drzwi balkonowe.
Musieli obserwować, bo sąsiada nie było ok 30 minut.
@herber - jak się włamali?
Hej,
To które to są w końcu numery seryjne?.. mam oryginalne pudełka i z tego co patrzyłem na necie to to właśnie te, które spisałem. Ale głowy nie daje.
.. wybili zamki... jak się okazało nie były najlepszej jakości.
Edit.
Ok mam. Faktycznie spisałem nie te co trzeba. Nie górne a dolne trzeba tak jak na tym zdjęciu:
http://www.flickr.com/photos/brunogirin/614202638/
Cytat:
Zamieszczone przez
herber
Hej,
21 czerwca skradziono z mieszkania we Wrocławiu następujący sprzęt:
- 2x Lampa błyskowa POWERLUX model VC-500
- Lampa błyskowa KH-200MR
- zestaw filtrów, plaster, wrota S03.. wszystko z lampami studyjnymi spakowane w jedną torbę
- Torba Lowepro Toploader 70
- Torba Lowepro Slingshot 200
Poprawione nr seryjne. szczerze to dalej nie jestem pewny body i lampy
- Aparat Canon 5D, nr seryjny: 714574 albo 995120 (lewy i prawy pod kodem kreskowym..)
- Obiektyw Canon 50mm f/1.4, nr: 94592106 (+ filtr UV B+W slim ze specjalnym deklem)
- Obiektwy Canon 24-70mm f/2.8 L, nr: 01212268 (z filtrem UV)
- Obiektyw Canon 70-200mm f/4 L IS, nr: 00301723 (z filtrem UV)
- Lampa błyskowa Canon Speedlite 580EX II, nr: 13803 lub 07880
Pozdrawiam,
Łukasz
Cytat:
Zamieszczone przez
k-bad
...Natomiast 03 lipca 2013 otrzymałem pismo z Policji o umorzeniu dochodzenia! Nawet nikogo nie przesłuchali i nie wyznaczyli śledczego - SZOK!...
To niestety standardowa procedura. Umożenie z powodu niemożliwości wykrycia sprawców. Wznawiają dopiero, gdy złapią kogoś na gorącym i zajdzie podejżenie, że to ten sam co kiedyś ukradł daną rzecz (np. Twój aparat).
Odwołuj się.
Dokładnie. Zażalenie do sądu pisz.
Cytat:
Zamieszczone przez
k-bad
Na kartach pamięci były jeszcze nie zgrane sesje zdjęciowe i filmowe, na powtórzenie których nie ma szans!
myślałeś o wyznaczeniu nagrody za zwrot kart? sprzęt odkupisz...
Wyznaczyłem nagrodę, co prawda nie określiłem kwoty, ale pisałem o tym na FB, myślę jednak, że niewiele tym wskóram :/
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
myślałeś o wyznaczeniu nagrody za zwrot kart? sprzęt odkupisz...
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
To niestety standardowa procedura. Umożenie z powodu niemożliwości wykrycia sprawców. Wznawiają dopiero, gdy złapią kogoś na gorącym i zajdzie podejżenie, że to ten sam co kiedyś ukradł daną rzecz (np. Twój aparat).
Odwołuj się.
Mają to dokładnie gdzieś, prosiłem o zabezpieczenie monitoringów, ale też nic z tego. Człowiek pracuje na taki sprzęt, jakiś sukinsyn w 10 sekund zapierdziela ci prawie 25K, a nasza policja ma to totalnie w d... Wykrywalność przestępstw kradzieży w naszym szanownym kraju to około 12%. Dla porównania w Japonii wynosi 95%! Wiem, wiem nie jesteśmy Japonią, ale chyba przyznacie, że poziom pracy naszych stróżów prawa jest żenujący...
Cytat:
Zamieszczone przez
k-bad
Mają to dokładnie gdzieś, prosiłem o zabezpieczenie monitoringów,
Ujmij m.in. ten fakt w zażaleniu do Sądu.