Opanowanie sprzętu masz perfekt, a ze zdjęć bije pasją. Bardzo Cię za to cenię.
Ciekawi mnie co byś wycisnął z fuji czy nawet sony, które wydają się być idealne(znacznie lepsze od canona) do jpg :)
Wersja do druku
Opanowanie sprzętu masz perfekt, a ze zdjęć bije pasją. Bardzo Cię za to cenię.
Ciekawi mnie co byś wycisnął z fuji czy nawet sony, które wydają się być idealne(znacznie lepsze od canona) do jpg :)
Hmm... ale ja naprawdę lubię Canona ;)
Poza tym, z takich przyziemnych powodów jak pieniądze, nawet nie myślę o czymś takim jak zmiana systemu. 5 lat składałem posiadany zestaw, jestem z niego zadowolony, najbliższy planowany zakup to nowe body jak mi padnie migawka w 60D - zmienię prawdopodobnie na 80D.
o nie, jpg, już mi się Twoje foty nie podobają;p
Jesienna wycieczka w Tatry Zachodnie na grań Otargańców i w Niżne Tatry
118.
119.
120.
121.
ostatnie widoczki podobają mi się, a i fotografie dobrze wykonane :)
Świetna galeria. Przejrzałem całą na Picasie i jestem pod wrażeniem. Szczególnie że temat gór bardzo mi pasuje :-). Właśnie z myślą o wyjazdach w Tatry kupiłem niedawno 100D by za dużo ze sobą nie dźwigać. Podoba mi się kolorystyka Twoich zdjęć, mam pytanie czy dalej używasz tych samych nastaw jak pisałeś kilka lat temu w tym temacie? To znaczy 5-0-2-2? Czy to Twój własny styl obrazu czy podbiłeś w jakimś standardowym? Z chęcią bym poznał Twoje ustawienia bo taki profil zdjęć JPEG-ów bardzo by mi pasował. Wiem że moja pucha jest zupełnie inna, ale może naprowadzi mnie to w odpowiednią stronę.
Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć :-)
Tak, ciągle posługuję się takimi samymi ustawieniami. Utworzyłem własny styl obrazu (5-0-2-2) na podstawie predefiniowanego stylu "krajobrazy". Do tej pory miałem 2 puszki (450D i 60D). Wg mnie na obu te ustawienia dają praktycznie identyczny efekt, więc pewnie na 100D dużej różnicy nie będzie.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęć :)
Bardzo mi się podoba ta galeria !! Czuć pasję. Patrze na zdjęcia i czuję się jak bym tam był . TO chyba o to w tym wszystkim chodzi. Gratulacje.
Kilka zdjęć z wakacyjnego wyjazdu do Rumunii.
122.
123.
124.
125.
126.