Czyli chyba go weźmiesz :wink:
Wersja do druku
I ja nabyłem swoje 600d :) Ale jeszcze nie zdarzyłem się nim pobawić.
sławienne bzzz bzzzz owszem, w 600 jest :) ogólnie aparat jak na klasę niższą spisuje się ok - jak zwykle obiektyw kitowy - do kitu ale można nim nawet cosik pstryknąć, osobiscie odstawilam do szafy ów kita :) jakby ktos mial pytania - zapraszam na priv.
Witam
Od trzech tygodni jestem posiadaczem Canona 600 D i przeczytałem nawet instrukcje ;) ale nie znalazłem w niej jak i menu aparatu jakiejś pomocy ( ustawień) do robienia HDR może macie na to jakiś sposób
pozdrawiam
nie ma takich ustawien aby otrzymac gotowego hdr
taki efekt robisz na komputerze przez poskladanie ze soba zdjec - niedoswietlonych i przeswietlonych
Tyle to wiem ale jak mam zrobić takie np. trzy zdjęcia
Mocuje aparat na statywie odpalam samowyzwalacz ( 2s) robie zdjęcie, biorę aparat zmieniam czas na + robie kolejne zdjęcie, biorę aparat kolejna zmiana czasu na - samowyzwalacz i kolejna fotka ale z tego co się orientuje to wszystkie trzy powinny być zrobione w serii bez możliwości ruszenia aparatu ale jak to zrobić jeśli nie widzę takiej opcji w aparacie :(
Masz w menu ustawienia AEB, ustawiasz korekcję ekspozycji -/0/+ (wartości odczytujesz z wyświetlacza, jako rozchodzące się od zera znaczniki, zmieniające się w miarę kręcenia pokrętełkiem), włączasz tryb seryjny i trzymasz wciśnięty spust, tak długo, aż zrobią się trzy zdjęcia. Najlepiej przy pomocy wężyka spustowego. Nie mam 600d, ale nie wyobrażam sobie, żeby w tej puszce było inaczej, niż w pozostałych.
Witam, jak intuicyjna jest obsługa przy nagrywaniu filmów w 600D, zastanawiam sie nad tym aparatem do robienia backstage'ów z warsztató i do prowadenia bloga, pracuje już głównie z kolodionem, wiec potrzebuje w wielu momentach ujęć na bardzo wysokim iso (praca w ciemni), a nie chce wydawac fortuny na jakieś kosmosy... jakies sugestie, porady?
Ja jestem zadowolony ze swojego 600d. Mam kitowy 18-135, do tego cokina z półkami i pełnymi i ładnie sobie radzi. Zastanawia mnie tylko, dlaczego od kilku dni na 1080p przy 24 fps lata mi beczka ciemnych pasków na nagraniach :/