bartosztroch89, pomysł z zakupem 5D nie jest zły.Do tego 24-105L lub lepiej 35/2 i 85/1,8.
Ta "opinia" o 7D, jest taka jak napisał MC :wink:
Wersja do druku
bartosztroch89, pomysł z zakupem 5D nie jest zły.Do tego 24-105L lub lepiej 35/2 i 85/1,8.
Ta "opinia" o 7D, jest taka jak napisał MC :wink:
A dlaczego, jeśli można...???
IMHO 7D Jest rozwinięciem linii xxD i godnym (choć nieformalnym i nie w prostej linii)
następcą 50D. A to, że zamiast dwóch cyferek ma jedną... coż, mi to nie przeszkadza.
Jednakże twierdzenie, że...
...jest zbyt mocno uproszczone
Porównaj sobie specyfikację obu puszek i sam oceń różnice.
Pozdrówka!
No własnie o tym napisałem. Bo różnice między 50D a 7D nie sprowadzają się wyłącznie do filmów HD.
Hmm, to obstawiam 5D z C24-105L póki nie jesteś zepsuty filmami i trybem LV oraz trzepaczką i mikroregulacją :).
LV? Nie wiem na co to komu ;) Filmy HD? Też zbędny bajer. Muszę przeszukać allegro bo 5D niezajechanego znaleźć to też sztuka ;)
Co do LV to też tak uważałem. Gdy miałem A700. Teraz używam LV sporadycznie, ale czasami się bardzo przydaje.
Ja również się zastanawiam. Posiadam 400D (którego nie sprzedam) posiadam też obiektywy C35/F2.0, Tamrona 28-70 F2.8, Samyanga 8mm i kilka innych analogów M42 i "plastikowych słoików". Obiektywów pewnie szybko nie wymienię, jednakowoż cierpię na brak czegoś szerokiego. I tak. Puszki tylko i wyłącznie nowe. Kupując 60-tkę kupił bym i sigmę 10-20. Natomiast przy 7-mce nie stać mnie będzie w najbliższym czasie na obiektyw, ale za to mam mikro regulację AF (celując w oko nie trafie w ucho na pełnej dziurze) i magnezowy korpus (nie wspominając o kilku innych zaletach, które w moim odczuciu nie przydadzą mi się szczególnie). Przeważnie korzystam z centralnego AF, nie fotografuję w studiu, nie robię "reporterki". Raczej fotografuję elementy "statyczne", choć i 400stką jestem w stanie "zamrozić".