[ot] czyli jakby kupił przez allegro to ta idea by nie zadziałała, a przecież w ten sposób (rozproszony) pojawia się gro sprzętu foto...Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Wersja do druku
[ot] czyli jakby kupił przez allegro to ta idea by nie zadziałała, a przecież w ten sposób (rozproszony) pojawia się gro sprzętu foto...Cytat:
A ja dodam od siebie: zajefajne wkrętarki dla stolarzy, frezarki co chodzą cicho jak silnik w Majbachu, i strug bez ograniczenia głębokości wręgowaniaCytat:
Wielkie dzięki za zainteresowanie sprawą.
Moja prośba do wszystkich osób będących na giełdzie w Stodole - aby w miarę możliwości rozejrzeli się i ewentualnie ropzytali stałych sprzedawców czy słyszeli lub wiedzą coś o sprawie i ewentualny kontakt do mnie na 507032777.
Sprawa została zgłoszona na Policję wczoraj po zdarzeniu, a dzisiaj przesłałem faksem wszystkie numery sprzętu.
Dlaczego nie wyjąłem tej torby z bagaźnika... a to dlatego, że wyjąłem torbę z laptopem i dokumentami - była dla mnie więcej warta. Wiem że zrobiłem źle - ale nie zmienię tego w tej chwili. Wygląda na to, że trzeba jadać na mc drive.
Łudzę się, że złodziejaszki zadzwonią w sprawie wykupu - miałem kilka wizytówek w trobie... może wpadną na taki pomysł, chociaż cholera wie.
Co do rozwieszania ogłoszeń, że skradziono sprzęt - sam nie wiem - nie wiadomo jaka może być reakcja. Może stać się tak, że po takich ogłoszeniach sprzęt nie wypłynie szybko. Na tą chwilę nie mam koncepcji. Może poczekam kilka dni i dam ogłoszenie do prasy.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki.
Niestety dla mnie to jest żelazna zasada "w trasie".Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Nie smakuje gumowy McChicken to biorę kanapki i termos z domu.
Z tego co mówisz to dobrze, że laptoka i dane masz. Żadna pociecha...
Na pewno nie stawiam nizej. Natomiast czy na rowni? Czy mozna w przypadku zlodziejstwa relatywizowac? Moim zdaniem nie. kazde zlodziejstwo jest takie samo. Nie ma znaczenia czy okradziony zostal kolega z forum (wspolczujemy Mu) czy inny czlowiek, instytucja a w tym takze Panstwo. Ja uwazam, ze jesli damy przyzwolenie na cos zlego w drobnym wymiarze to stajemy sie wspolsprawcami dalszego zla. Mam swiadomosc, ze brzmi to bardzo patetycznie ale staram sie pisac w sposob jak najbardziej zrozumialy. I bynajmniej nie uwazam, ze jest to OT. Rzecz dotyczy tego co moglo spotkac wielu z nas, nawet tych z "zoltymi okularami":-?Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
A ja myślałem, że to nie ja okradam państwo, ale państwo regularnie okrada mnie, a kupując sprzęŧ od tipa tylko się bronię. :roll: Co za parodia, że przemyt towarów legalnych jest przestępstwem...
Na Twoim miejscu bym sie nie ludzil. Ten sposob juz jest na wymarciu. Zbyt wiele osob po takich ofertach dzwoni na Policje. Z rozwieszaniem ogloszen tez bym nie ryzykowal. Dajesz od razu kontakt do siebie i wskazanie, ze ewentualnie jest jeszcze cos do zlupienia. Moim zdaniem jesli w Wawie wyjmowales ten sprzet i uzywales w miejscach publicznych to zostales "namierzony". Ewentualnie ktos zauwazyl, o co nietrudno przy tym co miales w bagazniku, ze trafia sie ciekawa okazja. Banalne i bolesne. Teraz to wypominanie Ci, ze zrobiles blad to jakas bzdura. Nikt lepiej od Ciebie tego teraz nie czuje.:(Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Tomek, to traci anarchia:roll: :roll: Przeciez problem dotyczy legalnosci w obrocie jakims towarem na konkretnym obszarze, a nie legalnosci czegos wogole.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
B-I-N-G-OCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Problem dotyczy światej spekulacji zwanej globalizacją.Cytat:
Zamieszczone przez krecio
Jeśli państwo mnie dyma na każdym kroku (ceny gazu, podatek drogowy, Internetowy, taki, sraki, od psa, od pralki, suszarki...) to ja się przed tym bronię. ->BRAWO TOMEK!