rzecznik wlasnie mi powiedzial ze odwolanie nic nie da i ze trzeba powolac rzeczoznawce i zglosic skarge do biura ochrony praw konsumenta
Wersja do druku
rzecznik wlasnie mi powiedzial ze odwolanie nic nie da i ze trzeba powolac rzeczoznawce i zglosic skarge do biura ochrony praw konsumenta
no ..Cytat:
Zamieszczone przez FeelMe
ale musze zaplacic z wlasnej kieszeni za opinie niezaleznego rzeczoznawcy
Tak tylko celem upewnienia się:
1. Czy rzecznik wie, że usterka wystąpiła wcześniej niż 6 miesięcy od daty zakupu (domniemanie że była w momencie zakupu)
2. Czy rzeczoznawca ma stwierdzić istnienie usterki, czy też kto ją spowodował?
ja uzgodnilam z rzeczoznawca ze on sprawdzi z czyjej winy moze wynikac usterka tzn moze bardziej czy moze byc to wada ukryta czy tak jak twierdzi nikon powstala z mojej winy.
rzecznik wie ze usterka wystapila wczesniej niz 6 miesiecy, natomiast pan kieronik serwisu upiera sie ze na takie sprawy jest miesiac. dzis dopiero jade po to pismo ale wiem ze zm jego ust padly takie slowa. ze takie wady wychodza w ciagu miesiaca. nagial prawo?
FeelMe - powiedz, po co rozmawiasz z "kierownikiem serwisu"...?? Ciebie interesuje jedynie pismo ze sklepu w którym kupiłaś aparat.. Może go po prostu zabierz i jeszcze raz złóż reklamację, tak jak powinno być - w sklepie itp i czekaj na pisemną odpowiedź sklepu
pani ze sklepu pojechala do serwisu. mnie serwis nie interesuje dlatego bede miec pismo ze sklepu w kotrym zlozylam reklamacje oraz z serwisu.
Ja już mam dosyć. Nie napiszę nic więcej, bo nie słuchasz tego co się do Ciebie mówi.Trzeba tylko trochę sprytu i woli walki żeby tą sprawę wygrać. W tym wątku są zawarte wszystkie informacje konieczne do załatwienia sprawy. Jeżeli nie chcesz z nich korzystać i wolisz sie dogadywać ze sklepem czy serwisem to juz twoja sprawa.
Jest takie powiedzenie "masz miękkie serce to miej twardą dupę" i tutaj pasuje jak ulał.
o tym wlasnie pisal Czacha - ludzie ,,wymiekaja'' i zaprzestaja swoich roszczen - i dlatego sklepy czuja sie pewnie i wciskaja taka papke jak Czacha pisal.Cytat:
Zamieszczone przez FeelMe
Nie bede tlumaczyc milion razy ze napisalam reklamacje do sklepu i mam dwa pisma.
pismo z serwisu:
Uprzejmie informujemy, iz w dniu 3.10.2005 przyjeto do serwisu aparat Nikon D70. Włascicielka aparatu jest Pani X.
Ze zgloszanej przez wlascicielke usterki wynika, iz aparat na wykonywanych zdjeciach ma "plamki". Zanieczyszczenia, ktore widac na zdjeciach wynikaja z zabrudzonej matrycy (CCD). Czyszczenie matrycy jest usluga odplatna (wynosi 80 PLN brutto), o czym zostala poinformowana pani X.
Po gruntownym czyszczeniu matrycy stwierdzilismy, iz na filtrze dolnoprzepustowym pozostalo jedno zanieczyszczenie, ktorego usuniecie jest niemozliwe. W zwiazku z tym aparat zostal wydany wlascicielce bez pobierania kwoty 80 PLN.
W przypadku aparatu pani X serwis Nikon Polska odmówil, wymiany aparatu na nowy, bądź wymiany uszkodzonego podzespołu.
Usterka zglaszana przez wlascicielke aparatu nie ma cech "wady ukrytej" szczegolnie biorac pod uwage, iz sprzet byl uzytkowany od kilku miesiecy.
Jednoczesnie podkreslamy, iz czestotliwosc pojawiania sie zanieczyszczen na matrycy aparatu jest uzalezniona od wielu czynnikow. Przede wszytskim wplywaja na to warunki eksploatacji aparatu, warunki w jakich wykonywane sa zdjecia oraz dbalosc wlasciciela o sprzet. W zwiazku z tym nie widzimy podstaw, dla ktorych mozliwa jest wymiana aparatu badz uszkodzone podzepolu na nowy.
pismo sklepu:
Oswiadcam ze pani X zglosila sie do punktu Y z wadliwie dzialajacym aparatem marki Nikon D70, ktory zakupila w tym punkcie w dniu 13.7.2005. Wade stwierdzil autoryzowany serwis Nikon Polska, do ktorego sama sie zglosila wykrywajac plamke na matrycy, ktorej nie da sie usunac poniewaz jest to wada mechaniczna, ktorej gwarancja nie obejmuje. Pani X odwolujac sie od decyzji serwisu zwrocila sie o wysalnie aparatu do serwisu przez punkt sprzedazy. Zgodnie z jej prosba przekazalizmy aparat gwarantowi ktory w odpowiedzi przekazal nam pismo w ktorym odnosi do zaistnialej sytuacji podtrzymujac poprzednia decyzje, ze aparat moze naprawic odplatnie, ze wzgledu na mechaniczne uszkodzenie. W zwiazku z tym zwracamy Klientce aparat w stanie jakim go przyjelismy.