Odp: Zamienniki akumulatorów LP-E6 do 5D MkII, 7D i 60D
Mam dwuletniego Blumaxa z 7D, wytrzymuje 1400 zdjęć po czym pokazuje 10% naładowania, ostatnio kupiłem drugiego i z gripem Hahnela daje radę zrobić ~2900 zdjęć z obiektywem 100-400L z włączoną stabilizacją, ekran mam przygaszony na drugi stopień jasności.
Nie narzekam. :)
Posiadam zamiennik bp 511 GP. Uważam ze to niezły produkt, a cena to tylko 60 zl.
Cytat:
Zamieszczone przez
busz
Mam dwuletniego Blumaxa z 7D, wytrzymuje 1400 zdjęć po czym pokazuje 10% naładowania, ostatnio kupiłem drugiego i z gripem Hahnela daje radę zrobić ~2900 zdjęć z obiektywem 100-400L z włączoną stabilizacją, ekran mam przygaszony na drugi stopień jasności.
Nie narzekam. :)
a jak sobie leży to rozładuje się ?
Cytat:
Zamieszczone przez
RMAx
Niestety nie pamiętam, ale mogę sprawdzić tylko mi przypomnij, po ilu dniach sprawdzić?. Właśnie wyjmuję tę starszą bakterię. Obecnie mam 73%.
Cytat:
Zamieszczone przez
RMAx
Przy Li-ion okres samorozładowania wynosi coś około 8 miesięcy. Mam kilka oryginalnych LP-E6 i Blumaxa, po 2 latach sprawność wygląda podobnie z przewagą dla aku Canona.
Patrzyłem na allegro i powiem ze przy wyborze aku jest najtrudniej
Cytat:
Zamieszczone przez
axelsky
Taka sobie podróba, lepiej za te pieniądze kupić zamiennik Phottix lub Nevell.
U mnie sprawdził się Phottix , moim zdaniem niewiele gorszy od oryginału , praktycznie nie zauważam różnicy
Cytat:
Zamieszczone przez
axelsky
Co myślicie Akumulator CANON LP E6N Nowy Bateria! (5926151603) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ? Made in Japan ... hmmm
Czytałeś warunki umowy ?
Biorąc udział w ofercie akceptujesz czas dostawy wynoszący od 10 do 45 dni roboczych
Za niewiele większe pieniądze i dostawa max 3 dni a nawet krócej dostaniesz Phottixa, naprawdę b dobrej jakości.
Udział w ofercie wiąże się
z akceptacją warunków czasu dostawy..
Czasami warto poczytać warunki umów :)
Ten akumulator ma tyle wspólnego z Made in Japan , że może leżał w towarzystwie produktów wyprodukowanych w tymże kraju.