I znów kilka nowości ;)
88.
89.
90.
91.
92.
Wersja do druku
Generalnie wszyskie "przyjemne w odbiorze", dobra technika, kolory - ale ja tradycyjnie lubie najbardzie te w stylu 92. Moze czas pojsc krok dalej - i sprobowalbys programow w typu Helicon albo Combizym? Gdybym mial wiecej czasu i "serca" do makro pewnie sam bym sprobowal.
Widze, ze jednak "100" jest najczesciej w uzyciu :) - a jak tam "400"? U mnie z kolei "100" troche sie marnuje choc ostatnio uzylem jej do portretow z bardzo dobrym efektem (moim zdaniem....).
Pozdrawiam.
Jak się kiedyś zmuszę do wstania na tyle wcześnie rano, żeby znaleźć śpiące, nieruchome modele pokryte rosą to na pewno spróbuję tego, o czym piszesz. Tyle, że coś z tym wstawaniem u mnie kiepsko :evil: W ogóle miałem kupić pierścienie i ciągle się nie mogę zmobilizować. Choć z drugiej strony lubię kadry, na których widać całego osobnika. Choć z trzeciej strony chętnie bym się pobawił dużym przybliżeniem z techniką przesuwania GO.
A jeśli chodzi o 100-400, to faktycznie trochę leży ostatnio. Widzę po prostu, że takie sobie pójście na spacer raczej nie daje efektów. Muszę po prostu zorganizować sobie jakąś zasiadkę. Dojrzewam powoli do tego.
"gzykuza" spod nr 92 b. fajna
świetne, jestem pod wrażeniem ciepłych barw :) jestem za tym, abyś powrócił do ptaków jeszcze choć na moment, naprawdę przyjemnie się ogląda
W Bieszczadach gdy chciałem spocząć na leżących deskach przy szlaku, zauważyłem młode (ok. 3cm długości) jaszczurki chowające się w szczelinach. Musiałem chwilę poczekać zanim się nieco ze mną oswoiły i zaczęły wychodzić. Wstawiam trzy najciekawsze wg mnie ujęcia:
94.
95.
96.
Kilka dni później na innej łące:
97.
98.
I to tyle z ostatnich sesji przyrodniczych. Może coś jeszcze wybiorę do działu krajobrazowego. Pozdrawiam!
97 bardzo dobre - ale 98 to juz w ogole super - akcja, kolory, glebia.
Moga byc, aczkolwiek dyzo takich w sieci