- Push/Pull design gone
- Lens is faster at f/4
- New coating ala the 24L
- 4 stop IS
- Weather sealed
- “Sharpest zoom I’ve ever used.”
- Announcement Feb. 2009
Jeśli to prawda to wielu posiadaczy 80-400 i 200-400/4 dostanie niezłego bólu czaszki.
Wersja do druku
- Push/Pull design gone
- Lens is faster at f/4
- New coating ala the 24L
- 4 stop IS
- Weather sealed
- “Sharpest zoom I’ve ever used.”
- Announcement Feb. 2009
Jeśli to prawda to wielu posiadaczy 80-400 i 200-400/4 dostanie niezłego bólu czaszki.
O tym się mówi już od dłuższego czasu. Prawdę rzekłszy ja też mam od jakiegoś czasu parcie na ten zakres i też w sumie się wstrzymałem z zakupem.
O - to może poczekam z zakupami (nie żebym planował aktualnego 100-400 kupić).... Tylko jak announcement jest Feb to ciekawe kiedy będzie dostępny...
trudno powiedzieć czy to wada czy zaleta
Tia, tylko na krótkim końcu, na długim bz, cudów nie ma
będzie się gorzej czyścić, choć pewnie lepiej pod światło
z tym co jest też się daje żyć
czyli jak zrobić interes na kawałku gumki przy bagnecie :lol:
Tutaj oczekiwałbym rzeczywiście najwięcej. Patrząc na 70-200/4 IS na pewno są możliwości...
To ja poczekam, aż Koledzy Kolekcjoner i Krzychu kupią...
Będzie czarny?
Jeśli optycznie będzie na poziomie wspomnianego 70-200, to jestem w stanie przeboleć inne słabostki i tyż kupię. Rezygnacja z push/pull to dla mnie nieco mniejsza wygoda w posługiwaniu się i, niestety, większe wymiary w torbie.
Czemu miałby być czarny? Na pewno nie, za sam kolor Canon bierze ze 100 bucksów :lol:
Jakoś nie wierzę w ten 100-400 który miał już być rok temu niby. I co, bez push-pull czyli jak ? Wewnętrzne ogniskowanie ? Niemożliwe, chyba, że byłaby to krowa jakaś wielka. No bo chyba zooma wysuwającego się jak 70-300 nie zrobią w serii L :)