40d startował powyżej 4K zł za body - wiem bo sam tyle płaciłem w październiku 2007 :shock:
Wersja do druku
Baa... Vitez chyba niecale 5k zaplacil zaraz po premierze...
A ja dzis zaplacilem za nowke 2,200:) 40d ofkoz
Panowie, dzisiaj 1 euro = 3,3 zł. Rok temu 1 euro = 3,8 zł. Złotówka się umocniła, ceny elektroniki pospadały, a xxD poszło w górę. Ta cena 50D jest chora i szybko spadnie.
Myślę że Canon będzie chciał wykorzystać marketingowo przewagę matrycy i dlatego przywalili taką cenę.
A ja już widzę posty o mydlanych obrazkach :) Byle jakie szkło nie da rady tej matrycy i obawiam się, że masowemu klientowi to się nie spodoba, bo obrazek w 100% powiększeniu nie będzie ostry... :) Podziwiam N, że nie dał się zwariować i zatrzymał wyścig na poziomie 12 Mpix z cropa, a pewnie mógł brać matryce od S. To bajdurzenie o mikrosoczewkach przy 15 Mpix nie ma sensu. Na 12 Mpix dałyby jeszcze mniej szumu, a i tak byłoby z czego kadrować. Ja poczekam. Nie chce mi sie płacić za marketing. Na tym etapie skłaniam się ku 5D, ale mam czas... :)
Chora cena bo księgowi Canona też są chorzy ;-)
Ale i tak musimy się uzbroić w cierpliwość i poczekać na pierwsze testy i co mnie najbardziej interesuje jaka będzie jakość sRaw1 7.1Mp np. w porównaniu do Rawa z wysłużonego(albo zasłużonego) 20D ;-)
Potem poczekać na ceny w FJ i na Alledrogo i potem dopiero ewentualnie jazgać na forum jak to nasza ukochana firma po raz kolejny zrobiła nas na szaro :)
Jeżeli 50D nie zaliczy żadnej poważnej wpadki to w przyszłym roku zastąpi on mojego 20D ;) Ilość zmian w porównaniu do 20D jest w końcu dla mnie satysfakcjonująca :twisted:
Ciekawe czy iso 100 jest "natywne" czy softowe?
fret - http://lenstip.com/plikioptyczne/can...0d_sample1.jpg
z obiektywu 17-55 a to wcale nie jest Eleczka... lol