Kurde, bajer :mrgreen: Niech tu tylko CASE wpadnie to Cię schrzani za nadmierne używanie PS'a :lol:
BTW, mi ten PSD'ek spokojnie się w PS7 otwiera.
Wersja do druku
Kurde, bajer :mrgreen: Niech tu tylko CASE wpadnie to Cię schrzani za nadmierne używanie PS'a :lol:
BTW, mi ten PSD'ek spokojnie się w PS7 otwiera.
Dzisiaj sobie po drodze z pracy sfociłem dzwonnicę kościoła. Fajne to jest, spodobało mi się :mrgreen: . Mimo że jeszcze nad szerokim końcem Tamrona do końca nie panuję to wiem juz jedno - 17mm to za wąsko, czas się rozejrzeć za czymś szerszym hehe,
Dzisiaj postanowilem pobawic sie w tym kierunku. Wiem mniej wiecej w ktorym kierunku kombinowac.
Przed i po zamieszczone tu: http://picasaweb.google.com/michal.gniot/Poligon
EDIT: dorzucilem jeszcze parę.
Witam!
Watson jaki plug-in został użyty przy obróbce tych portretów?
Pzdr!
zaden plugin.
metoda dosc prosta - rozbic na rgb, zobaczyc, czy na g czy b jest najwiecej parchow na twarzy, podostrzyc i podkontrastowic ten kanal, nastepnie wkleic jako dodatkowa warstew na zdjecie wyjsciowe i blending mode ustawic na hard light, wzglednie soft light, opacity kolo 80%. potem zabawa curvami i levelami, ostrzenie, selektywne ustawienie hsl. a, i warto wymaskowac oczy, aby białek nie sparszywić :)
Zasadniczo - przy pierwszej fotce 20 minut, przy nastepnych okolo 10-ciu. Szczegóły dopracujesz sam.
edit: zapomnialbym o najwazniejszym. Foto musi byc zrobione z flashem, inaczej efekt bedzie mierny. Błysk najlepiej odbić, ale przy zasanym nie wyciagniesz takich syfów :)
Lepiej ręcznie, każda fota jest inna.
Zależy co zrozumiałes poprzez to że użyłem akcji ponieważ jest to tak że ona mi tylko w pewnym sensie wskazała drogę a reszte "sówakami" juz bawiłem się ja w sensie akcja mówi " teraz ustaw sobie ostrośc bo .... i reszte sobe już robie " jak skończe to następny punkt i tak do ...... Dla mnie jako że w PS geniuszem nie jestem jest to akurat super sprawa
Nic dziwnego, ze nie znalazles poniewaz akcja nazywa sie Draganizer ;) >>LINK<<
Jasne.