Jeśli by dało się zrobić ankietę z jednym głosowaniem - byłoby super.
Ja nie wiedząc o tym zagłosowałem w pierwszej ankiecie. ;)
Ale tak jak pisaliście - zmieniać nie będę. :)
Wersja do druku
Jeśli by dało się zrobić ankietę z jednym głosowaniem - byłoby super.
Ja nie wiedząc o tym zagłosowałem w pierwszej ankiecie. ;)
Ale tak jak pisaliście - zmieniać nie będę. :)
Tak samo zrobiłem ja, ale co sie stało to sie nie odstanie ;) Mogło być tylko jakieś info na ten temat w pierwszej ankieci.
Zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby ukryć wyniki aż do momentu zakończenia głosowania, by nie sugerować się dotychczasowymi ocenami.
Zakładam, że większość (jeśli nie wszystkie) osób na CB ma swoją własną skalę oceny zdjęcia, swoje preferencje, tematykę, która ich szczególnie interesuje i raczej nie ma problemów z wybraniem tego jedynego zdjęcia w danej rundzie. Ale wyjątkowo może sie zdarzyć, że dwa zdjęcia podobają się nam równie mocno. Tak mocno, że im dłużej na nie patrzymy, tym mamy więcej wątpliwości, które z nich obdarzyć naszym cennym (bo jedynym) głosem. Założę się, że większość osób wybierze zdjęcie z większą ilością już zdobytych punktów.
Poza tym myślę, że całkiem fajnie byłoby poczekać sobie w napięciu np. 2 tygodnie na ogłoszenie wyników (chyba na fredmiranda.com działa to właśnie w taki sposób).
Zrobiłem tek samo - zagłosowałem w pierwszej bo nie było jasnego info o tym że w kolejnych nie będę mógł głosować (znaczy technicznie mogę ale oczywiście nie będę) a rozrzut czasowy był dosyć spory
pytanie jest, czy zmienilibyście teraz swój głos :)
bo jak nie to loozik, jeśli tak to lutowe wyniki będą trochę wypaczone.
Tzn moim zdaniem info było - było napisane Zdjęcie Miesiąca - część I (czy jakoś tak).
Zatem przyznaje się bez bicia, że to moja głupota. ;)
A i tak uważam, że zagłosowałem na fajne zdjęcie. :)
Też jestem za ukryciem wyników głosowania do momentu rozstrzygnięcia konkursu.
mysle ze wyjscia sa dwa.
1. "wydzierganie" osobnej podstronki tylko do glosowania - wtedy bedzie sprawiedliwie, ladnie itp.
2. zostawienie tak jak jest i wiara w to, ze dobre zdjecie obroni sie samo.
osobiscie jestem za opcja 2. to ma byc zabawa..
Miałbym ten problem, o którym pisze pkwiat :wink:
Kubaman, nie wiem czy mi się zdaje, ale w części II i III było chyba wyraźnie podkreślone żeby głosować tylko jeden raz, a w częśli I nie było. A że przyzwyczaiłem sie do formuły Battle Cage to zagłosowałem od razu :-?