niestety, w tym momencie nie mogę. materiał jest dla fvd, którego jeszcze nie ma w kioskach...Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Wersja do druku
niestety, w tym momencie nie mogę. materiał jest dla fvd, którego jeszcze nie ma w kioskach...Cytat:
Wprawdzie to dyskusja nie na ten watek ani nie na to podforum ale zaczepnie spytam - a ile zdjec zrobiles tym Nikonowym ktiowcem oraz Canonowym, ze mozesz tak smialo powiedziec ze "bije na glowe" ?Cytat:
Zamieszczone przez rosmaryna
Podejrzewam ze mowisz to tylko z plotek, podczas gdy nieco bardziej doswiadczeni Nikoniarze sami mowia o tym kitowcu ze jest mocno sredni i tylko troszke lepszy od Canonowego... czyli wg mnie wlasnie na poziomie Canonowskiego 17-85 IS, ktory jakoscia jest troszke lepszy od kitowca 18-55 a bije Nikonowego kita posiadaniem IS :roll: (choc nie grzeszy cena).
OK, jak się pojawi, to liczę, że podasz który to.Cytat:
Zamieszczone przez strideer
Chce to sam zobaczyć, bo kiedy pojawił się 20D tez wszyscy mówili, że jest ostrzejszy od 1DMk2. Ale to wynika z ustawień domyślnych parametrów a nie wydajności matrycy/procesora obrazu. Jeśli 350D domyślnie ma ustawiony paramert 1 (sharpness +2) to nie możemy tego porównywać do 20D (sharpness 0). Właśnie na takie detale trzeba zwracać uwagę, aby rzetelnie ocenić dwa modele.
robiłem oczywiście rawy, które wywołane zostały w dpp 1.6.1 do tiff-ów z parametrem sharpness ustawionym na 0.Cytat:
pzdr,d
A ja mam w sprzedaży porządnego 10D :)
Opieram sie tylko na testach i ocenach uzytkownikow,ale duzo bym dal,zeby Canon mial w swojej ofercie takie "mocno srednie" szklo,z takim zakresem ogniskowych,z taka jakoscia wykonania i w takiej cenie jak kit Nikona :mrgreen:Cytat:
ale zaczepnie spytam - a ile zdjec zrobiles tym Nikonowym ktiowcem oraz Canonowym, ze mozesz tak smialo powiedziec ze "bije na glowe" ?
Podejrzewam ze mowisz to tylko z plotek, podczas gdy nieco bardziej doswiadczeni Nikoniarze sami mowia o tym kitowcu ze jest mocno sredni i tylko troszke lepszy od Canonowego... czyli wg mnie wlasnie na poziomie Canonowskiego 17-85 IS, ktory jakoscia jest troszke lepszy od kitowca 18-55 a bije Nikonowego kita posiadaniem IS (choc nie grzeszy cena).
I moim zdaniem nawet 17-85 jest od nigo gorszy(bardzo miekko rysuje i ma "koszmarne aberacje chromatyczne",jak to fajnie ktos podsumowal),z czy bez IS. O jego cenie nawet nie wspomne bo gesiej skorki dostaje :evil:
Te dwa szkla mozna by jeszcze porownywac gdyby obydwa byly w jednej cenie(nikonowski mozna kupic nawet ponize j 1000zl na Allegro)
http://www.diginet24.com/product_inf...roducts_id=512
Czy mial ktos stycznosc z tym sklepem? Ceny chyba nizszej nie znajde.
Nie wydaje mi się żeby to była bardzo niska cena.Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
3238 zł za body, termin realizacji 10 dni :)
Ja za body z kitowym obiektywem zapłaciłem tydzien temu 3450 z odbiorem praktycznie od ręki. Aktualnie na Allegro podobny zestaw 3400zł. Dorzucasz 162 zł i masz poręczny obiektyw.
To pochwal sie gdzie znalazles taka oferte.Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Masz na mysli jakis konkretny model?Cytat:
Zamieszczone przez Pio35