Dziś tam byłem, faktycznie okolica nie jest zła, dojazd też niczego sobie (nawet miejsce do zaparkowania się znalazło). Obsługa miła, towar dostałem taki jak na zdjęciach więc sklep mogę polecić :D
Wersja do druku
Dziś tam byłem, faktycznie okolica nie jest zła, dojazd też niczego sobie (nawet miejsce do zaparkowania się znalazło). Obsługa miła, towar dostałem taki jak na zdjęciach więc sklep mogę polecić :D
Ja od nich kupiłam 5dmkI body i mam mieszane uczucia. Z jednym panem dosyć sensownie się rozmawiało, dopytałam co chciałam, dostałam odpowiedzi - zapytałam o cenę i ustaliłam o jakim przedziale mówimy (zadzwoniłam po kilku dniach, jak już na stronie pojawił się przebieg migawki). Na drugi dzień pojechałam zobaczyć sprzęt. Nie odbiegał znacząco od opisu na stronie (dosyć lakonicznego zresztą) choć też nie dałabym mu chyba takiej oceny jak na stronie. Za to zdenerwowali mnie podniesieniem ceny o 200zł vs to co jasno zakomunikowali dzień wcześniej z jakimiś głupimi wytłumaczeniami typu "kolega nie wiedział, a przebieg nie był znany". Zaprzeczyłam, bo przebieg był znany i podany już oficjalnie a kolega, który w firmie pracuje i odpowiada na zapytania klientów jest jak rozumiem w tym temacie reprezentantem firmy/pełnomocnikiem i albo wie co mówi ale nie mówi wcale. Ceny nie chcieli zaktualizować, musiałam zadecydować czy mieści się ona w granicach mojej akceptacji i tyle - dostałam "w gratisie" dodatkowy akumulator itp. Na plus:
- dają gwarancję 3 m-ce
- rękojmia 7 dni (to muszę sprawdzić sobie prawnie z ciekawości jak wygląda odpowiedzialność sprzedawcy za wady ukryte przy sprzęcie komisowym)
- jest dokumentacja ze sprawdzenia przebiegu migawki na Żytniej - dostaje się papierek
- można płacić kartą (1,5% więcej) - dla mnie to ma znaczenie bo w takich miejscach lubię mieć udokumentowany i zakup i płatność
- plus pośredni: ludzi dużo i transakcji zawarli sporo przy mnie więc ogólnie ludzie tam kupują i sprzedają, jest to miejsce dość powszechnie uczęszczane więc poniekąd sprawdzone
Na minus:
- postępowanie jak wyżej (zmiana ceny)
- stan produktu (na razie oceniam tylko wygląd zewnętrzny) ale odprysk na obudowie 5d jest dla mnie trochę daleki od "niewielkich śladów użytkowania) bo te obudowy tak po prostu sobie nie odpryskują :) - zobaczymy co wyjdzie w trakcie. No i sprzęt nie jest czyszczony - o takim oglądzie komisowym jak ja bym marzyła (porządnie odkurzony, wyczyszczona migawka itp) można pomarzyć
- brak rzetelnej i udokumentowanej informacji o wieku i pochodzeniu sprzedawanego sprzętu. Brak pudełka itp nie jest dla mnie problemem ale jak pan wyciąga akumulatory, ładowarkę, pasek z wielkiego bałaganu na stole (wszystko luzem) to oczywiście mam średnią pewność, że daje mi to, co było w komplecie czy też byle jaki sprzęt w dowolnym stanie jaki się akurat trafi pod ręką. W każdym razie oglądany sprzęt w FotoIt (W-wa) i w Fotoaparaciki (Łódż) był zupełnie inaczej przygotowany do sprzedaży.
Cenę ogólnie określiłabym jako akceptowalną (o ile faktycznie wiem wszystko co powinnam i nic nie wyjdzie w praniu bo ogólnie nie mam przekonania że tak wszystko jest różowe).
Niestety miałam już pewne niespodzianki związane z zakupionym sprzętem (okazało się, że miał wymienianą obudowę). Nie miałam problemów ze zwrotem sprzętu i pieniędzy - ostatecznie zdecydowałam się odkupić sprzęt ale już po innej cenie. Potwierdzam to, co napisały pozostałe osoby - plusem jest to, ze nie ma żadnych problemów z oddaniem sprzętu, zwrotem pieniędzy itp, co mimo wszystko potwierdza bezpieczeństwo zakupów w tym sklepie. Natomiast trzeba definitywnie sprawdzać co się dostaje i w środku i na zewnątrz żeby nie przepłacać. Teraz przez te 3 m-ce muszę jeszcze posprawdzać wszystkie funkcje ale mam nadzieję, że to już koniec niespodzianek.
Myślę, że sklep dobry, ale pamiętajcie że kupujecie sprzęt używany
Wystawili na allegro obiektyw: InterFoto: Canon 70-200/4 USM L IS NOWY! TANIO! (5059560559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Na moje pytanie, czy 12-miesięczna gwarancja jest gwarancją producenta oraz prośbę o podanie nr seryjnego obiektywu otrzymałem bardzo osobliwą odpowiedź:
,,czy to Pan byl wczoraj u nas i pytał o to samo?''.
Taka odpowiedź dla mnie oznacza, że sklep ten lepiej omijać z daleka.
Sklep dobry - tylko nic na odległość, gdyż w anonsach z reguły stan sprzętu podają lepszy niż jest on w rzeczywistości. Najlepiej jechać osobiście aby uniknąć zwrotów - ponadto są elastyczni w kwestii ceny, tzn można się z nimi potargować.