Daj odśwież w swojej przeglądarce . Zdjęcia są na pewno wszystkie :)
Wersja do druku
głos oddany :)
dawno nie było mnie na forum
wchodze i patrze taka perełka batle ślubne
ale sie srodze pomylilem
powiem szczerze jak by mi takie ktos foty pokazal w portfolio nie wzialbym nikogo.
a wiem ze sporo jest dobrych fotografow na forum
przegladalismy z zona wasze strony i wiele jest pieknych zdjec na waszych www
nie wiem na jakiej zasadzie dobieraliscie zdjecia do konkursu
wszyscy sie zgadali i dali te najgorsze czy co???
a najbardziej w tym batle zabraklo mi osob ktore uczestniczyly w topiku "sprzęt do ślubu" czy cos takiego.
ci co sie niby profi okreslaja jakos nie chcieli w szranki stanac
polecam zamknac ten watek bo jak ktos z nikona wejdzie to sie utwierdzi w przekonanu ze zrobil bdobry wybor poniewaz canonierzy maja niski poziom
pozdrawiam
(a na koniec mysle ze lepsze batle byloby gdym to osobiscie powybieral zdjecia z waszy prac)
w ogóle wyniki jakieś dziwne ... :) ale to jeszcze nie koniec
shaqi, czy mi sie wydaje czy ty kiedyś pokazywałeś na forum swoje ślubne...?? chyba tu http://canon-board.info/showthread.php?t=15444 więc nie komentuj bo już pokazałeś ...
shaqi, a które ze swoich zdjęć byś dał na battla? nie musi być spośrod tych 12
... fakt ;)
... z tym że zgodnie z "Regulamiem forum i zabawy o nazwie Battle cage" :
cyt. "pkt 11. W wątku walczących autorów mogą pisać również inni użytkownicy forum – proszę jednak o zachowanie powściągliwości i dyskutowanie jedynie na temat opublikowanych zdjęć." ... z naciskiem na wytłuszczone ;)
... dzięki temu Shaqi wie, że spokojnie może wyzwać do Battle na foty ślubne każdego z uczestnigów niniejszej bitwy :-| ... ja chętnie pokibicuję :)
ja nie mowie o swoich zdjeciach
ja jestem amatorem i zrobilem kilka slubow znajomym ktorzy nalegali
nie staje w szranki bo jeszcze wiele musze poprawic a nie bardzo jest czas bo czlowiek pracuje
i nie wiem co moje prace maja do batle i moich wrazen po ich oberzeniu
jasno stwierdzilem ze jest wiele lepszych prac na waszych stronach i to byl komplement w wasza strone ale to pewnie przeoczyliscie :(
nie wiem czym sie kierowali autorzy wiebierajac te a nie inne zdjecia
wyglada to jakby specjalnie wybrano zdjecia nie najlepsze
wielu tu zachwycalo sie zdjeciami kaliny grabka (co inni zielonego cichego).
i z wszystkich w/w osob wybralbym zdjecia ktore sa naprawde dobre
wrocmy do seri finalowej
1: studyjna fotka:ladna gra swiatel i cieni smieszna jest troche te nogi no ale jest smiesznie i ladnie ze w b&w
2: nie bede komentowal
3: ladny klimat ale czy to jest to ???
4: ladne b&w ale tragiczny wyraz twarzy i goscia i od niej to raczej na pogrzeb pasuje nie wiej jak do finalu przeszlo byly lepsze moim zdaniem
5: ladne reporterskie zdjecie ladne b&w jako pojedyncze traci sens w seri opowiada historie
6: moim zdaniem najlepsze zdjecie z seri ladne w sepii ladny moment pokazuje uczucia ulotna chwile bardzo ladne
7: nie wiem co te zdjecie robi w tym zestawieniu co w nim takiego ladnego co moglo by sprawic ze wstrzymam oddech i przyspieszy puls do kosza lub czes reporterskiej seri
8: zdjecie jakich wiele wiec nie porwalo mnie
9: jak powiedzialem 6 to moj faworyt ale wlasnie to zdjecie jak by bylo w b&w to by bylo git i to super git i mialbym problem podjac decyzje miedzy 6 i 9
b&w dlatego ze kolory sa lekko denerwujace a po chwili w psie mieszanie kolorow 50% red 30grenn 20 blue lekkie ziarno i jest super git
to jest moje zdanie
nie wiem co do tego maja moje prace
i mysle ze mozna zrobic sonde co do tegoz ze ktos sie z tym subiektywnym wywodem zgodzi
w batle sie ocenia na forum sie wypowiada
nie ma w tym zadnej zlosliwosi bo jak powiedzialem w waszych portfolio sa super fotki
widzisz, zależy jak się postrzega zdjęcia slubne, najczęściej sa one po prostu kiczowatym obrazkiem z tandetna pozą, plastikowym tłem i innym chałturzastym rekwizytem.
Dlaczego? bo takie sa oczekiwania klientów.
Zakladając tego battla, mialem chęc zobaczyć inne zdjęcia, coś co wyszło z pod ręki rzemieślników lub artystów slubnych, ale cos co jest obrazem z wyraźnym zacięciem artystycznym, coś ponad album slubny klienta.
Wydaje mi się że w jakiejś mierze się to tu udało.
Co do zdjęcia, spójrz na nie ponad stereotypowe myslenie o zdjęciu slubnym, spójrz że gość jest przyparty do sieci, a z drugiej strony ma beznamietnie całującą go, dopiero co poślubiona malzonkę, jego mina wskazuje natomiast, że zrozumiał swoja sytuację bez wyjścia...
trochę humoru