Też tak uważam :-)
Niemniej foty generalnie bardzo fajne, ciepłe takie ;-)
Wersja do druku
Ale Wam się wątek rozrósł :) Chyba rzeczywiście z uwagi na autorkę zdjęć. Co do samej galerii osobiście moim konikiem są krajobrazy i właśnie je przejrzałem. Generalnie są poprawne, ale nie zachwycające. Nie mogę pozbyć się wrażenia, że jest to głównie zasługa pięknych miejsc, które masz pod ręką. Nie widzę tu kunsztu samego fotografa. To tak jakby ktoś pojechał na wyspy Bora Bora i trzasnął kilka fot. Będą ładne bo ładnie jest wokoło. Nic ponad to. Dla przykładu obejrzyj sobie galerię kolegi Akustyka. I bynajmniej nie mam zamiaru mu się przypodobać :)
Obejrzałem obie galerie, obie są pełne zdjęć pięknych miejsc. Na zdjęciach Akustyka nie widzę większego kunsztu tylko bardziej niedostępne miejsca fotografowane o bardziej niedostępnych (dla przeciętnego leniucha ;-) ) porach. Pełno jest półmrocznych ujęć fotografowanych o wczesnym świcie lub późnym zachodem, dużo jest mgieł, dużo zabawy z GO, polarem i PS. Zdjęcia są piękne ale nie sądzę by wyróżniały kunszt fotograficzny którejś z powyżej wymienionych osób :p .
Obydwojgu gratuluje pięknych galerii, i zazdroszczę widoku tych pięknych miejsc.
Absolutnie się nie zgadzam. Są bardzo dobre: kadrowanie i kompozycja - na piątkę! A to jest właśnie wybór fotografującego. No ale to moje zdanie...
A co do płci? Sami przyznajmy, że Kobiety są subtelniejsze i nie wywołują tylu niepotrzebnych jałowych dyskusji. :-D
Wnoszę postulat - więcej (takich i zdolnych) Kobiet na forum! ;-)
Widze ze sie robi spory fanclub fotoaparatki :) nic dziwnego, sam sie dopisuje :wink:
Osobiście też nic nie mam do koleżanki z Francji. Uważam tylko, że zdjęcia są dobre, ale brakuje w nich klimatu. A to cenię sobie najwyżaj w fotografii.
Szanuję Twoje zdanie. Ja po prostu zawsze marzę o sytuacji, w której po "wywołaniu szpulki" okazuje się że nie ma "odpadów" z powodu złego kadrowania, a najlepiej jeszcze, kiedy kadru nie trzeba przesuwać w szopie czy lightroomie. Wiem, że to trudne, zwłaszcza, kiedy przed obiektyw wkraczają np. emocje, albo ruch. Dlatego szczególnie cenię sobie dobry kadr. W końcu nie zawsze musi nam dopisać pogoda ;-)
Bardzo Wam dziękuję za wstąpienie do fanklubu, jeśli takowy istnieje hihi.
A tak na poważnie, wszystkie krajobrazy robiłam kitem i to już w jakimś sensie ogranicza, powinnam mieć szerokokątny dobrej jakości, ale wszystko w swoim czasie. Lista obiektywów rośnie niewspółmiernie do zawartości portfela :-)
Co do "klimatu" to też chyba względna sprawa i trzeba się określić, czy robimy zdjęcia artystyczne czy takie, które mają się sprzedać. Chyba tak naprawdę nie ma kategorii pomiędzy, ani też zdjęcia które zachwyciłoby wszystkich na świecie. Nadal pracuję nad techniką i pomysłami, a to forum ma za zadanie krytykować,a nie tylko słodzić więc jestem wdzięczna za rzeczowe komentarze.
P.S - projektuję nową stronę, prostszą z mojego punktu widzenia, będzie na serwerze pewnie za tydzień-dwa:-)
Mysle ze stalas sie nasza forumowa perelka :D czy ktos sie z panow nie zgadza?? :wink: