Do Aparatow z Cropem polecam tez 17-40 daje fajny szeroki kącik :P:P Szkoda ze nie ma stabilki ale i tak daje rade
Wersja do druku
Do Aparatow z Cropem polecam tez 17-40 daje fajny szeroki kącik :P:P Szkoda ze nie ma stabilki ale i tak daje rade
Nie miałem Tamrona 17-50 2.8 :roll: .
Zamieniłem 17-40 4L i 24-105 4 IS L na Canona 17-55 2.8 IS i jestem zadowolony. Jedno szkło mniej w torbie, 1EV więcej w szkle, stabilizacja w całym interesującym mnie zakresie. To chyba pozytywnie świadczy o jego jakości :p .
Hejka smiling smiley
Chciałby troszeczkę zacząć pracę w kierunku zdjęć w kościele (śluby, chrzciny, przyjęcia). Mam do Was pytanko co proponowalibyście za sprzęt w tej materii? Używam aparatu Canon 350D. Nie piszcie mi tylko że za taką kwotę się nie da :) Po prostu wasza rada.
Obiektyw do 1300zł-1400zł
Lampa do 900zł-1000zł
Czy te są w miarę dobre ?
[www.allegro.pl]
[www.allegro.pl]
Pozdrawiam smiling smiley
Na początek popraw linki. Poszukaj tematów o foceniu w kościele.
Zaraz modzi i tak zamkną ten wątek. Poza tym nie napisałeś co masz, a linki dałeś do Allegro...
a dołaczyłem tylko do istniejącego... :-)
natomiast pytającemu do 350D w podanych granicach cenowych można zaproponować chyba tylko jakaś Sigmę/Tamrona typu 17-50/18-50 ze stałym światłem f/2.8 + lampę 430EX oraz życzyć szczęścia z AF ;-)
Ponadto, a może przede wszystkim! nie rwać się od razu do przyjmowania zleceń od nowożeńców, lecz koniecznie znaleźć kogoś doświadczonego, od kogo można byłoby się najpierw cos nauczyć.
i jeszcze zanim uda się do kościoła, poczytać o zasadach!
http://canon-board.info/showthread.php?t=7340
jesli zamierzasz robic za pieniadze 350tka to nie szanujesz swoich klientow
f/2.8 to niestety za ciemno w kosciolach, chyba ze lubisz walic z lampy
ja do 350d mam S18-502.8 i ex 430 i narazie zrobiłem tym kompletem wesele i reporterke