Odp: Canon RF 35 mm f/1.4L
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Z 9 koła na 7,5 z miesiąc po premierze :D Widze te miny osób co go kupiły tydzień temu.
Nie wiem skąd ta informacja, bo ja obiektyw mialem z pierwszej dostawy końcem czerwca czyli 4 miesiace temu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Nie wiem skąd ta informacja, bo ja obiektyw mialem z pierwszej dostawy końcem czerwca czyli 4 miesiace temu...
Mimo wszystko niedawno. Bez urazy, ale wygląda na to, że kto się spieszy z zakupem, jest jak jeleń hodowlany ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Mimo wszystko niedawno. Bez urazy, ale wygląda na to, że kto się spieszy z zakupem, jest jak jeleń hodowlany ;)
To szkło będzie nadal tanieć, bo jest średnio udane, przeciętne, a cena 9k PLN to czyste golenie owiec. Obecne 7499 PLN to nadal sporo za drogo. Na dowód prawdziwości tych słów podaję RF 15-35/2.8L; to szkło od premiery potaniało raptem 10% (a ta miała miejsce 5 lat temu). No ale to jest szkło prawdziwie udane, niesamowite wręcz, szerokokątne jasne marzenie jak napisali w najnowszym Foto-Kurierze i ja się z tym zgadzam, jako posiadacz i użytkownik tegoż RF 15-35.
Cytat:
Zamieszczone przez
MateuszJ
To szkło będzie nadal tanieć, bo jest średnio udane, przeciętne, a cena 9k PLN to czyste golenie owiec. Obecne 7499 PLN to nadal sporo za drogo. Na dowód prawdziwości tych słów podaję RF 15-35/2.8L; to szkło od premiery potaniało raptem 10% (a ta miała miejsce 5 lat temu). No ale to jest szkło prawdziwie udane, niesamowite wręcz, szerokokątne jasne marzenie jak napisali w najnowszym Foto-Kurierze i ja się z tym zgadzam, jako posiadacz i użytkownik tegoż RF 15-35.
RF 15-35 miałem i potwierdzam, szkło petarda.
Co do tej tytułowej 35/1.4 L to ja się nie spodziewałem, że będzie tania. Zdecydowanie u Canona można a nawet trzeba się było z tym liczyć - tu jest jak u Apple - chcesz to płać.
Moim zdaniem ostatnie nowości Nikona w tym zakresie czyli 35/1.4 i 50/1.4 to dobry kierunek, małe, w miarę tanie i systemowe. Wiem, że nie są idealnie ostre jak wersje z dopiskiem S ale jednak da się nimi zdjęcia robić.
Zdjecia robic to da sie nawet pudelkiem po tym obiektywie ;)
Pudełko robi za korpus, potrzebny jeszcze słoik po dżemie.
Niech cena spada dalej, bo chciałbym kupić EF 35mm f1.4 II za 3.5k albo mniej :D
Cytat:
Zamieszczone przez
sal
Niech cena spada dalej, bo chciałbym kupić EF 35mm f1.4 II za 3.5k albo mniej :D
Koleżanka sprzedaje. Pewna sztuka dosyć nowa ale za 3500 to się pewnie nie zgodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Koleżanka sprzedaje. Pewna sztuka dosyć nowa ale za 3500 to się pewnie nie zgodzi.
Monika?
Nie zgodzi się, negocjujemy już od dwóch tygodni :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sal
Monika?
Nie zgodzi się, negocjujemy już od dwóch tygodni :)
haha Tak Monika. :)