Odp: RF200-800mm F6.3-9 IS USM
Czas leczy rany i upiększa wspomnienia. Już to pisałem w tym wątku, ale patrząc w jakim kierunku podąża ten świat - mój Samyang 500 mm w układzie Maksutowa jest na granicy kultu.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Canon jest jak Unia Europejska - wypuszcza ciemne obiektywy, bo uznaje, że każdy posiada już R5 czy R3 i ISO25600 nie przeszkadzają. UE myśli, że Kowalski w 2035 roku będzie ciągnął przedłużkę z 10 piętra w bloku do swojego elektrycznego samochodu na parkingu.
to będzie niezgodne z przepisami, kowalski po prostu nie będzie miał auta - parafrazując "spieszmy się jeździć ..."
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Światło w szkle kosztuje pieniądze. U Nikona te dodatkowe 1EV (6,3 vs. 9,0) kosztuje dodatkowe 20k PLN. Wystarczy prawie na R3.
Nie używam wysokiego ISO ale nie róbmy z tego nowej religii - ISO 40000 na staruszku R:
Pelnoklatkowe aparaty zawsze lepiej radziły sobie przy kiepskim świetle.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
To na pewno będzie zarąbisty obiektyw w takich warunkach:
18 sierpnia, godz. 4:46, f=400 mm; f/5,6; t=0,13 s, ISO 1600, co by dało ISO 25600 przy 1/200 s i f/5,6, a przy f/9 ISO 41000 mając 1/200 s przy 800 mm.
Załącznik 15489
Ten obiektyw nie nadaje się jako jedyny i zasadniczy bez względu na warunki, bo nawet obiektyw o świetle f/5,6 i o połowę krótszej ogniskowej się do tego nie nadaje, a ten przy 400 mm ma f/7,1.
A czemu takie mydło na tym zdjęciu??? Abstrahują od ISO oczywiście.
Robione nokią 3310 [emoji854]
No, nokie 3310 nie miały jeszcze optyki obliczeniowej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
A czemu takie mydło na tym zdjęciu??? Abstrahują od ISO oczywiście.
Bo czas jest 1/10 sekundy. Oraz termika, powietrze i inne takie tam. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Bo czas jest 1/10 sekundy. Oraz termika, powietrze i inne takie tam. :lol:
Tylko ja piszę o mydle a nie o poruszeniu i innych czynnikach, dla mnie mglisto nie znaczy mydlano.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Tylko ja piszę o mydle a nie o poruszeniu i innych czynnikach, dla mnie mglisto nie znaczy mydlano.
Malo który obiektyw EF był ostry od pełnej dziury, i tak trzeba było je realnie przymykać żeby do czegoś się nadawały.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Malo który obiektyw EF był ostry od pełnej dziury, i tak trzeba było je realnie przymykać żeby do czegoś się nadawały.
Jak już trolujesz w imieniu canona, to chociaż nie pisz takich głupot. I tak nie zostaniesz premierem.
W przypływie naiwności uwierzyłem Ci, ale to odwołuję:
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Przyznaję, że podejrzewałem Huberta o bycie pracownikiem canona, ale jego wyjaśnienia w innym wątku o tworzeniu takiego, a nie innego filmu przekonały mnie, że tak nie jest. Przepraszam Hubert.
Przykre.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Jak już trolujesz w imieniu canona, to chociaż nie pisz takich głupot. I tak nie zostaniesz premierem.
W przypływie naiwności uwierzyłem Ci, ale to odwołuję:
Przykre.
Możesz sobie na LinkedIn sprawdzić czyim pracownikiem jestem, zdecydowanie bardziej wiarygodne źródło informacji niż domysły.