Lepiej już jak odpadają haczyki niż bagnet miałby :D
Wersja do druku
Lepiej już jak odpadają haczyki niż bagnet miałby :D
Problemem nowych puszek są księgowi tnący koszty i obudowy z PCV jak własnie w Z8 bez solidnego zakotwiczenia zaczepu paska w szkielecie wewn. Dopinam i dopinałem często naprawdę ciężkie szkła do wszystkich puszek canona 5D mark I, II i III typu 70-200 2.8 L USM IS oraz do Sony i nigdy nic takiego nie miało miejsca. Mają spory problem!
Załącznik 14038
No właśnie i weź tu kup Nikona skoro tam ciagle jakieś kwiatki takie. Użytkownik kładzie pieniążki i chce używać a nie reperować.
No to poszli dalej niż Sony: można puszkę i obiektyw rozpieprzyć.
Jeśli to się potwierdzi u większej ilości użyszkodników to będzie kolejny cios. Szkoda, bo aparat sam sobie jest bardzo fajny.
Teraz każdy właściciel Z8 będzie miał to z tyłu głowy przy używaniu standardowego paska. Nieważne czy to był jednostkowy przypadek, czy jednak będzie większa afera.
Canon już dawno takie numery odwalał. Odpadający uchwyt nadgarstkowy w kamerach XH-A1. W mojej również odpadł. To było kilkanaście lat temu. Przykładowe zdjęcie nie moje.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1950b1cf69.jpg
Każdemu producentowi coś mozna znależć,ale Nikon zdaje się tu jednak niefortunnie wybijać od jakiegos czasu i to w popularnych,prestizowych modelach... D600 czy D750.. Z6 wypuszczona mocno niedopracowana,zaraz wyszedł Z6II a teraz to... a serwis N w pl chyba nie ma najlepszych opinii również.
Nie wiem bo nigdy Nikona nie miałem. W przypadku Canona w XH-A1 odpadł uchwyt nadgarstkowy a w 5D lustro. Tu jednak pochwałę reakcje Canona bo zarówno uchwyt jak i lustro zostały wymienione na ulepszony model za darmo mimo iż sprzęt był już dawno po gwarancji.
Tak własnie "rodzą się" legendy miejskie xD Nikon Z6 początkowo miał słabszy od konkurencji AF co po aktualizacji dało znakomity w każdych warunkach AF. Pod względem obsługi i ergonomii ren korpus bije na głowę mojego Sony A7III. Dodam jedynie ,że Z6 mam i używam tak więc piszę to jako użytkownik a nie powielam jakieś "legendy miejskie" z testów Z6 przed aktualizacją oprogramowania ^^
Powtarzam opinie o AF Nikoniarza uzytkujacego Z6 a obecnie Z8...w zyciu bym go nie posadził o niechęć do N :) ..to odnosnie tych aktualizacji.
"Z6 zawiódł mnie właśnie w bardzo podstawowych, a nawet wręcz, prawie idealnych warunkach " .. "
"studio białe tło, modelka oświetlona lekko pilotem led od lampy, ale nie w zupełnej ciemności, problemy ze znalezieniem twarzy przez aparat przy zdjęciach całej sylwetki, a raz przy zdjęciach legitymacyjnych nie wykrył w ogóle twarzy, bo modelka była w lekkim cieniu, a nie miałem pilota w lampie plenerowej. Sytuacje, w których pojedynczy punkt AF w lustrzance nie miewał żadnych problemów. Tutaj też się przełączałem na pojedynczy punkt AF-S i zdjęcia nieostre były"