@KNC a może karta zamarzła? :)
Wersja do druku
@KNC a może karta zamarzła? :)
Cięzko powiedzieć co jest przyczyną, nigdy karta mi w życiu nie zamarzła więc obstawiam R :P
Możliwe, że niska temp spowodowała wolniejsze działanie procesora. Może sekcja zasilania nie wyrobiła itd.
Dziwne, procki się zamraża przy oc itd a tu taka lipa.
Jutro spróbuję z inna kartą pamięci. Ale obstawiam że to R.
Wszystkie problemy jakie miałem z różnym sprzętem na mrozie dotyczyły baterii.
Może włącz na stałe ładowanie przez USB i wtedy bateria powinna się ciągle nagrzewać.
Instrukcja podaje środowisko pracy w zakresie 0–40'C, wilgotność do 85%.
Tak samo informuje, że ładowanie baterii nie powinno mieć miejsca poza zakresem 5-40'C. Dla niskich temp. ładowanie może się znacznie wydłużyć.
Czyli wszystko w normie. BTW latałem dronem przy -10, gdzie w zależności od wysokości i wiatru wiadomo jest jeszcze mniej. Aku traciło na wydajności w oczach, także w konkretnym mrozie lepiej postarać się o ochronę elektroniki przed zimnem. Ogniwa, ekrany LCD, panele dotykowe itp wszystko traci właściwości poniżej pewnej temperatury.
Nie potrafię uzyskać wyzwalania migawki smartfonem tylko przy użyciu Bluetooth. Jak włączę WiFi to oczywiście wszystko działa ale jak wyłączę to pomimo aktywnego połączenia Bluetooth nie ma opcji wyzwalania migawki w Camera Connect.
W sumie to połączenie Bluetooth chyba tylko przekazuje dane GPS (nie sprawdzałem).
nie sądzę by chodziło o baterie, od lat pracuję w takich warunkach i nie miałem problemów z innymi aparatami, zasilanymi takimi samymi wręcz bateriami(7D, 5d2, 6d2)