Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Miałem przyjemność używania nowego 100-400 canona, i to szkło mnie się bardzo spodobało, tylko cena niebardzo przystępna.
Gdzieś musimy sobie postawić granicę rozsądku.Do moich potrzeb czysto amatorskich- ta Sigma mi wystarczy.Gdybym miał zarabiać na zdjęciach pewnie kupiłbym 500- może 600 mm .Bo to inna bajka obrazka.
Do zdjęć na których się zarabia warto wydać tyle ile warte jest szkło potrzebne do tego rodzaju fotografii.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Gdzieś musimy sobie postawić granicę rozsądku.Do moich potrzeb czysto amatorskich- ta Sigma mi wystarczy.Gdybym miał zarabiać na zdjęciach pewnie kupiłbym 500- może 600 mm .Bo to inna bajka obrazka.
Do zdjęć na których się zarabia warto wydać tyle ile warte jest szkło potrzebne do tego rodzaju fotografii.
Granica rozsądku, co to takiego ? :) Rozumiem żeby profesjonalista martwił się o kasę, bo szkło musi się zwrócić itd, ale amator ?
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Gdzieś musimy sobie postawić granicę rozsądku.Do moich potrzeb czysto amatorskich- ta Sigma mi wystarczy.
Ciekawe na jak długo? :)
Mnie się podobają foty 48 i 49.
Pewnie dlatego, że jak chciałem je bliżej focić, to zwykle kormorany dawały drapaka :)
P.S. Może wymagają więcej obróbki, ptaszyska rozjaśnienia i podostrzenia, więcej kontrastu, tło do delikatnego rozmycia, ale i tak jest ładnie.
Dzięki że zaglądacie.
Tom77, na to ujęcie czekałem z pół godziny.Różne pozy te ptaszory przybierają,ta wydawała mi się ciekawa bo bez głowy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
P.S. Może wymagają więcej obróbki, ptaszyska rozjaśnienia i podostrzenia, więcej kontrastu, tło do delikatnego rozmycia, ale i tak jest ładnie.
Wiem wiem, ale nie za bardzo lubię ingerować w takie pstryki.To ma być natura a nie fotografika czy zdjęcia produktowe :) Choć pewnie i takie wymagają więcej przyłożenia się co do efektu końcowego :)
Kilka kadrów z dnia dzisiejszego .Mało czasu na wypady :(
54.
Canon EOS 60D
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
ƒ/8.0
600.0 mm
1/1250
640
Senza titolo by bogdan l, su Flickr
55.
Canon EOS 60D
ƒ/9.0
600.0 mm
1/400
100
56.
Canon EOS 60D
EF24-105mm f/4L IS USM
ƒ/9.0
24.0 mm
1/800
200
a by bogdan l, su Flickr
57.
Canon EOS 60D
ƒ/6.3
157.0 mm
1/3200
320
58.
Canon EOS 60D
ƒ/6.3
150.0 mm
1/640
800
55 i 57 fajne. Czyść syfy z matrycy
Wiem , wiem, tylko kiedy znaleźć na to czas :)Pewnie szybciej kupie 7D mark II.Dziś pobawiłem się takowym, zupełnie inna bajka z podpiętą moją sigmą :)
Piękna miejscówka , ale gdzieś przeniosło ptaszory.następnym razem wynajmę łódkę to poszukam gdzie się chowają ;) pewnie z drugiej strony tych chaszczy .