Odp: [vik] Portretowe początki
62. jest bombowe. u mnie postać wyłania się z bieli, monitor nieskalibrowany, więc może kłamać - ale w takiej wersji jestem na tak. jaki jest oryginał?
63. cudne, 64. mnie zbyt mdłe (tzn na pewno w kontekście patrzenia na jedno po drugim to drugie bardzo traci) - tylko uwaga: rękawiczki, ojoj, wołają o pomstę do nieba ;)
w 65. ujęcie mnie robi, obróbka mniej - zbyt w fiolety.
poza tym nurtuje mnie - zawsze sesje obrabiasz tak różnorodnie? tu co zdjęcie inna tonacja, wydaje mi się, że traci przez to całość (na spójności), ale też każda pojedyncza fotka w oku zwykłego "oglądacza" ("bo tamta ma ładniejsze kolory/ bo ta jest jakaś niebieska/bo tamta niewyraźna")
ofc wytykam co mi nie gra, pod rozwagę i dla rozwoju, bo jest naprawdę ok, dobra sesja!
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Cholera czepiamy się za mocno a to tylko detale
Ale vik akurat (w przeciwieństwie do niektórych osób prezentujących w tym dziale) przyjmuje wszystkie uwagi z pokorą, co widać w Jej komentarzach i kolejnych zdjęciach.
Cytat:
Zamieszczone przez
vik
Nie będę się pierdzieliła, wrzucę moje "top" teraz
Nigdy się nie pierdziel!!! Jestem za
danae - każdy, ale ja jestem wyjątkowa (sama dla siebie). Dlaczego w innych tonacjach? Po prostu każde zdjęcie ma odrębną wizje. Do jedno pasują mi kolory zbyt mocniejsze, do drugiego delikatniejsze. Chce, żeby zdjęcia były właśnie różnorodne. Dla mnie to jest tak: Jak każde zdjęcie jest praktycznie takie same (prócz kadru), dla mnie to jest nudne i szukam czegoś lepszego :D Dziękuje za uwagi :) Idę stylem vintage, w delikatnych i pastelowych odcieniach. Może się to zmieni :)
Dzięki Piotruś! :)
Foty są ekstra. Jak wynika z podpisu to wszystkie z cropa i 85 1.8? Chyba sobie kupie to szkło.
Moje typy to 63 i 65, bardzo ładne.
Dziękuje! Nawet nie wiecie, jak takie komentarze mogą ucieszyć :)
1200D to jest amatorska lustrzanka, nie jest wyrąbana, ale to prezent od taty i na pewno jej nie sprzedam, tylko mu ją oddam. Mimo, że słaba, to obiektyw nadrabia, który polecam :) A miałam kupować 50/1.4. Nie będę skromna, ale jak ktoś kiedyś napisał, to ja odwalam dobrą robotę, a na samym końcu 1200D :D
W planach mam zakup Canona 6D i 35/1.4 - ale to daleka przyszłość. Po maturze wezmę się do solidnej pracy (chyba za granicą), żeby zarobić dobry grosz i nie wiem czy najpierw inwestować w nowe Body, czy w obiektyw. :)
Masz racje, Ty robisz robotę! Rób dalej, widać duży progres od początku wątku;)
Ja wiem, że aparat sam zdjęć nie robi :D
Pytałem tylko z ciekawości. I zachwycony jestem tym co potrafisz wyciągnąć z 85 1.8 na cropie, a ciekawy co by było na FF :D
Ostatnie z tego setu (:
67.
Na pierwszy rzut oka fajne, jak zresztą większość poprzednich. Ale jak się rzuci okiem po raz drugi i trzeci... Jasna obwódka wokół ust a oczy chyba trochę za ostro. Ale to może moje oczy już nie takie :)