Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Bo taka jest polska praktyka sądowo-prokuratorska, na podstawie obowiązujących przepisów?
Poszukaj hasła "nieumyślne paserstwo".
Zdarzyło mi się raz w życiu kupić przedmiot małej wartości co prawda ale nowy pochodzący z kradzieży sklepowej jak się okazało. Poproszono mnie o deklarację zakupu w dobrej wierze i na tym się skończyło.
Nawet nie odebrano mi tego przedmiotu, bo kupiłem go jako nowy, w normalnej cenie i tyle. Jedyne co pozostaje to kac moralny :(
Przedmioty użytkownika SwiatObrazu - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak dla mnie kolejna próba naciągnięcia. Konto od 2010, jedna aukcja... Teraz nagle wyskoczył z mocno tańszymi od rynkowej akcesoriami. Nie ma nic wspomniane o odbiorze osobistym... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
W niedziele? W poniedziałek będę sprawdzać, za taką cenę zamówię jeżeli można płacić przy odbiorze, a posta poprawię.
Hej
mam pytanie
znalazłem taką oto aukcję z akumulatorem lp-e6
CANON LP-E6 oryginalny nowy 5D 6D 7D 60D 70D MARK (4419827986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
cena niższa sporo od innych oryginalnych
ale foto załączone wygląda jakby to był oryginał
jestem skłonny zakupić ale wolę się upewnić - może ktoś ma zdanie że to lipa albo już gdzieś temat się przewijał
Nie radzę. Kupiłem LP-E6 który właśnie tak samo wyglądał na oryginalny - a był chamską podróbą - nie wiem jak się sprawował, ale kiedy nie chciał się z mieścić do aparatu odpuściłem sobie od razu. Akumulatory podrabiaja strasznie - tu lepiej nie oszczędzać.
Cytat:
Zamieszczone przez
enter
lepiej kup dobry "oryginalny" zamiennik niż podróbkę oryginału
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
kupiłem go jako nowy, w normalnej cenie i tyle
Być może nie "tylko tyle", ale "aż tyle". Kupiłeś jako nowy i w normalnej cenie, więc żadna okoliczność nie wskazywała na niepewne pochodzenie przedmiotu. Jest pewna różnica między (strzelam) zakupem średnio używanego body 5d II z akcesoriami za 4000 (cena mniej więcej realna) a zakupem body z akumulatorem bez niczego więcej za 2000. O ile w pierwszym przypadku można założyć zakup w dobrej wierze, to w drugim może to być dość trudne.
nie widzę możliwości edycji, dlatego nowy post
Kolejny sprzęt ze "skromnym zestawem akcesoriów", tzn. jest karta, akumulator i nic więcej:
Canon eos 350D (4425310862)
(pomijając zdjęcia...)
i naprawdę jest to dla ciebie podejrzana aukcja???