Potwierdzam z czystym sumieniem. Tylko tymi dwoma szkłami można zrobić doskonałe zdjęcia ślubne. Wielokrotnie nie korzystałem z niczego innego.
Wersja do druku
...nieco ochłonąłem i daje na wstrzymanie - sprzedam 30 D - będę miał drugi używalny korpus (kupię 5 d lub to co się wykluje w kwietniu:D ) pokocham znowu zooma - w końcu cały sezon tylko nim robiłem i wszystkie zdjęcia w mojej gallerii są z niego więc da się żyć, a równolegle rozważe zakup jasnego 35 lub 50 która będzie pełniła rolę podstawowego szkiełka, wówczas jedna 5 z zoomem a druga zamiennie z 50(35) lub 135
...a póżniej trzeci korpus aby dla wygody wszystko zapiąć na raz i nic nie zmieniać, i szerpę do dźwigania ekwipunku:smile: swoją drogą kiedy się to skończy?
kiedyś kupowaliśmy zooma ele i wydawało się, że mamy już wszystko.....
miłej niedzieli życzę wszystkim
a potem czwarta, piąta i szósta puszka...:mrgreen:
... i nakolanniki.:lol:
http://canon-board.info/showthread.php?t=5160&page=108
oj naczytałem sie naczytałem - juz prawie 2/3 ale nie znalazlem ;)
Delikatnie przymierzam sie do robienia slubow, a ostatnimi czasy tak sie zdarza, ze znajomi pogłupieli i pobieraja sie prawie gromadnie (w tamtym roku 6 wesel, a na ten juz zaproszenia na 4). Zatem mam gdzie pociwiczyc i nikt nie bedzie mnie rozliczał z rezultatow ;)
Teraz mam 400D, Kit'a, Tamrona 28-70, Sigme 70-300, Canona 299T. No i chciałem zmienic body na 30D, ale czy nie lepiej kupic jakies szkło? W sumie Sigma mogła by pujsc w swiat, bo raczej malo z niej kozystam. Jak mozecie to cos poradzcie. Niestety nie mam za duzo kasy, wiec raczej cos sprzedam i troszke doloze aby kupic cos innego (np body+sigma=~30d;) )
Oj na pewno inwestuj w szkła najtaniej Tamron 17-50/2.8 Kita zostaw jako rezerwę... Pomyśl też o zmianie lampy, jak i o rezerwowym body...
W zasadzie wszystko x2 inaczej na ślub bym się nie wybrał...
A w ogóle to przeczytaj na tym forum wszystkie wątki o ślubach, tu już chyba było wszystko napisane i nie ma sensu zaczynać od nowa...
no czytam bardzo duzo :)
o tym tamronie tez myslalem. chodzi mi glownie o to jak 'zmodyfikowac' (powymieniac) to co mam niedopłacajać za duzo. Jak narazie nie chce robic zdjec za kase dopoki nie stwierdze, ze umiem wystarczajaco duzo, wiec drugie body zbedne :)
lampa wiem ze do wymiany, ale jak ja kupowałem to byl max na co bylo mnie stac (200pln;)
powiem szczeze ze sie troche na 30d napalilem ;)
Polecam wątek:
http://www.canon-board.info/showthre...zie%E6+%BFonie
Można znaleźć ciekawe rozwiązania:mrgreen: