Trudny wybór - torba fotograficzna...
Witam Serdecznie!
No i cóż, musiałem w końcu pożegnać się ze swoją dwudziestką, w końcu
zostałem tylko i wyłącznie przy 5D.
Moja poprzednia torba fotograficzna (Tamrac) mieściła 20D ze szkłem + lampę.
Do 5D dokupiłem gripa, 2 szkła i lampkę błyskową.
Nadmieniam że w szukajce nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ;-)
Pytanie jest proste - szukam torby foto (koniecznie torba, plecak odpada) która pomieści zgrippowanego 5D (bez rozczepiania) z założonym szkłem 24-105 + 2 szkła (70-300 + 50mm), do tego miejsce na lampę też byłoby mile widziane, a jakby już laptop wlazł to byłbym wniebowzięty :mrgreen: :mrgreen: (ta, wiem, takie cuda to tylko w Erze).
Dobrze by było aby pomieściła przynajmniej 70-200 F4, bo właśnie noszę się z zakupem. Czyli zestawik:
- 5D z 24-105mm + grip (w całości)
- 70-200mm F4
- 50mm (maleństwo :wink:)
- lampa 430ex
- małe kieszonki na duperele takie jak karty, czytnik kart, databank
Dodatkowe wymagania - zabezpieczenie antyrabunkowe (najlepiej system podwójnego zamknięcia głównej komory mieszczącej body) - ostatnio coraz więcej mam "znajomych", amatorów cudzej własności ;-) Gaz wojskowy już mam, pistolet też - ale wolałbym nigdy nie używać :razz:.
No i nieprzemakalna fajna by była, zima idzie (już przyszła, na pohybel!). Taka all-weather, i na słońce na Teneryfie i na deszcze lasów tropikalnych :wink:
Cena? Myślę że nie gra roli - ale chciałbym się zmieścić w kwocie 600zł.
Nie znam asortymentu jaki teraz jest dostępny w sklepach, mój Tamrac na prawdę dzielnie walczył przez ostatni rok - rzucałem nim, kopałem, na plaży się walał w piachu - i dwudziestka sprawna ;) Przynajmniej z tego co wiem obecny właściciel nie zgłaszał anomalii w jej zachowaniu :-) Jedno ale - musiałem zawsze w odwodzie mieć klasyczny czarny wór na śmieci. Nigdy nie wiadomo kiedy człowiek się znajdzie w ekstremalnych warunkach. Także no... nieprzemakalną chcę, bardzo chcę ! :grin:
Miło by było aby ktoś polecił to, co ma. Nie chcę opierać się na opiniach ze sklepów internetowych typu "a, pomacałem, fajna miękka, bajerancki dizajn - nada się".
No, to tyle, co by nie przynudzać - zamieniam się w słuch :-)
A, i małe info - zamawiałem obiektyw w pewnym sklepie internetowym - i paczka zaginęła, nie wiem czy to wina poczty czy sklepu - tak czy inaczej miał być a go już nie ma ponad 2 tygodnie. Nazwy sklepu nie ujawniam bo podejrzewam ze poczta zawiniła.
Mówię to w związku z ewentualnym zakupem torby via internet - miło by było jakby sklep oferował wysyłkę firmą kurierską. No i nie chcę w 'cyfrowych' kupować - po prostu nie chcę :rolleyes: