Wiec również bawiłem sie nowa 5tka w koloni, moje wrazenia nie sa tak optymistyczne jak u kolegi powyzej :)
Środkowy AF jest bardzo skuteczny chodzi szybko i pewnie, szybciej niz w starym 5D ale jesli chodzi o dokładnosc to według mnie jest to samo, w starym 5D równiez jest bardzo pewny.
Zakreciłem 50/1.2 i 35/1.4 aby zobaczyc jak to sie wyrabia przy bocznych punktach, no i.......wyskoczyły mi kropelki na czole bo liczyłem na cud, niestety cudu nie było, dalej jest bardzo przecietnie jesli chodzi o szybkosc i pewnosc, ostrzyłem na jakies gładkie niemal jednokolorowe powieszchnie, robiłem fotki naprzemian swoim ds-em i nową 5tka, ds czasami chwilke pomyslał ale ustawił i walnął w punkt, 5tka kreciła, myslała tylko po to aby kazda fotke walnac w powietrze bez zadnego punktu ostrosci, troszke postrzelałem po chali i dalej podtrzymuje to co napisałem kilkanascie stron wczesniej, 3 lata czekania na cos takiego to kpina i tyle( głownie mam na mysli AF).Zapomnijcie o servo i bocznych punktach, poprostu zapomnijcie :D :) do tego trzeba kupić 1nke, canon głupi nie jest, kto kupiłby 1 gdyby 5tka oferowała tyle ile ds a nawet wiecej?? (iso,filmy,lepszy LV)? Pod wzgledem szumu jest bardzo dobrze, ale przewagi nad 1ds MK III to ja nie widze, zreszta rozmawiałem z kilkoma osobami zarówno z obsługi jak i z przypadkowo spotkanymi włascicielami Ds-ow i kazdy miał podobne zdanie. Oczywiscie 5d MKII oferuje iso 6400 które wyglada na wpełni uzywalne.
Sam korpus wydaje sie byc lepiej zrobiony, czuc lepsza jakosc wykonania, spasowania cos ala taki mini DS :)
Filmwanie to raczej ciekawostka, choć ten bajer wzbudzał chyba najwieksze zainteresowanie, ludzie az sie rumienili podczas krecenia filmów wiec Canon dobrze uderzył i zrobił z 5d idiot kamere :D
Dalej mam mieszane uczucia co do tego sprzetu, dokładka do nowej 5tki jest spora, gdyby ds nie był tak pieruńsko drogi kupiłbym 2go i miał spokoj......ale ta cena:/
PS: kolejki faktycznie były ogromne :D
Stoisko Nikona przy stoisku C wygladało jak bezludna wyspa :D