Odp: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
arrow
A wie ktos ile to kosztuje ? Nie chce mi sie wisiec na słuchawce wiecznie zajetego telefonu
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Jak dzwoniłem w sprawie kalibracji 30/1.4 to Pani na infolinii serwisu rzuciła m kwotą 230-250 zł (nie pamiętam dokładnie ale napewno 200<...) + koszty transportu (Nawet jeśli jest to kalibracja gwarancyjna to musisz je ponieść - chyba nawet na swojej stronie o tym piszą).
Sigma jest dobra jeśli:
a) Trafisz na dobry egzemplarz
b) Wybierzesz sobie z kilku najbardziej zadowalający
c) Uda się go skalibrować (niektórych nie można, inne wymagają części z JAP, a niektóre są po prostu na kalibrację niepodatne..)
Taki urok szkieł producentów innych niż Canon (chociaż i u nich jak wiadomo się zdarzają...)
Połaziłem dziś trochę. I bardzo dużo trafionych zdjęć. Więcej niż z 50 1.8. :) Jestem zadowolony z całej procedury.
Pewnie za jakiś czas Sigma wypuści nową wersję tej 50 z AF z 35 mm. Dopiero będzie wypas. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Pewnie za jakiś czas Sigma wypuści nową wersję tej 50 z AF z 35 mm. Dopiero będzie wypas. :)
No bez kitu, to byloby cos.
Problem zakupu 50L odszedlby do lamusa :P
*EDIT*
W zasadzie tak mi teraz przyszlo do glowy ze nowa, odswiezona wersja Sigmy 50/1.4 z AF'em z Sigmy 35/1.4 rozwiazalaby odwieczny problem wyboru "piecdziesiatki"
Wybor bylby prosty, jasny i oczywisty dla kazdego.
A teraz to 5 roznych modeli 50/1.4 na rynku i w kazdym jakies spore/powazne "ale" :/
Jak nie urok to sraczka.
Ehh.. marzenia scietej glowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Jak na nie-onanistę zadziwiająco często na ten temat gadasz :mrgreen:
W obronie szkiełka na które wszyscy psiocza nie pomyślałes o tym :P
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
Ehh.. marzenia scietej glowy.
Niekoniecznie. Sigma zapowiedziała 30/1.4 w nowej wersji, więc może 50 i 85 się też załapią na lifting :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gadget_zary
Niekoniecznie. Sigma zapowiedziała 30/1.4 w nowej wersji, więc może 50 i 85 się też załapią na lifting :)
a kiedy i gdzie zapowiedziała?
Cytat:
Zamieszczone przez
ARN
a kiedy i gdzie zapowiedziała?
Cztery nowe obiektywy Sigma - Optyczne.pl
w dzisiejszych plotach optycznych mowa jest jest o ciamciangu 50/1,2 więc wybór znów nie będzie oczywisty ;-)))
Cytat:
Zamieszczone przez
gadget_zary
Nie sądzę, że zrobią "oficjalny" upgrade 50 i 85. Pozostali użytkownicy poczuliby się poszkodowani.
Może zrobią to (JEŻELI) po cichu :-)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
tojacc
w dzisiejszych plotach optycznych mowa jest jest o ciamciangu 50/1,2 więc wybór znów nie będzie oczywisty ;-)))
Dla mnie oczywisty - Samyang nie ma AF, więc go to u mnie dyskwalifikuje
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
tojacc
Dla mnie będzie raczej oczywisty - Samyang nie ma AF, więc go to u mnie dyskwalifikuje