Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Lepiej niech się pośpieszą z tym bezlustrem FF bo:
"Photographer David Burnett Switches to Sony After 40 Years of Canon"
https://petapixel.com/2018/01/23/pho...hooting-canon/
;)
ps. wg CR premiera stałek ef-m przesunięta a ten nowy bezluster to ma być super 35 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
jaki związek ma to co dla Burnetta dobre z tym co dla mnie dobre - trzeba se powiedzieć jasno - żaden :mrgreen: ale fakt muszą się pospieszyć
ale super 35 nie jest wcale super :mrgreen: bo formaty filmowe są małe - chyba nikt nie czeka na niepełnoklatkowe bezlustro od canona , a przynajmniej ja nikogo takiego nie znam
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
ale super 35 nie jest wcale super :mrgreen: bo formaty filmowe są małe - chyba nikt nie czeka na niepełnoklatkowe bezlustro od canona , a przynajmniej ja nikogo takiego nie znam
Nie zgodzę się, ma jedno coś co się nazywa 4k, a jaki lament jest zawsze pod Canonem? Nie ma 4k i zle się nim kreci filmy ;)
Trzecie miejsce w rynku lustrzanek ma Pentax z udziałem 4,2%, czyli widać, że Sony uśmierca system DSLR (a raczej SLT) i mocowanie A. Za to w bezlusterkowcach jest dość remisowo, nie sądziłem, że canon ma taki duży udział. Może to tylko w Japonii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Trzecie miejsce w rynku lustrzanek ma Pentax z udziałem 4,2%, czyli widać, że Sony uśmierca system DSLR (a raczej SLT) i mocowanie A. Za to w bezlusterkowcach jest dość remisowo, nie sądziłem, że canon ma taki duży udział. Może to tylko w Japonii.
W zeszłym roku jeśli dobrze pamiętam, Canon był 1 w Japonii jeśli chodzi o bezlusterkowece. Teraz spadł na 2 prawie z tym samym wynikiem co Sony, w księgowości to raczej zauważono :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Nie zgodzę się, ma jedno coś co się nazywa 4k, a jaki lament jest zawsze pod Canonem? Nie ma 4k i zle się nim kreci filmy ;)
ale z czym sie nie zgodzisz że format super 35 jest mniejszy niż fullframe?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
brak danych liczbowych - ile było tych luster bezluster i kompaktów - ogólnie to jak podać dane żeby ich nie podać - i wróżyć z fusów
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
ale z czym sie nie zgodzisz że format super 35 jest mniejszy niż fullframe?
nie zgadzam się z tym:
"ale super 35 nie jest wcale super"
;)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
a jednak się myliłem (składam samokrytykę) to co używa Burnett ma jednak związek z tym co używamy - facet używał 6D (bo 1dx jest dla niego za duży) czyli naturalnym następca był 6DII i co i nico bo ktoś "przesprycił" :mrgreen: wizerunkowo to dość tragicznie wyszło
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
a jednak się myliłem (składam samokrytykę) to co używa Burnett ma jednak związek z tym co używamy - facet używał 6D (bo 1dx jest dla niego za duży) czyli naturalnym następca był 6DII i co i nico bo ktoś "przesprycił" :mrgreen: wizerunkowo to dość tragicznie wyszło
O tym czego on naprawdę używa można sobie poczytać w wywiadzie z nim przed magiczną konwersją :)
https://www.digitalphotopro.com/prof...pher-at-large/
Ważne, że w świat poszło, że zamienił Canon na Sony, większość i tak nie wie kto to jest ten Burnett ;)