Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
MOCNE - powiadam, BARDZO MOCNE 8-)
Dałbym lubię to :D ale jestem ciekaw jak Canon rozwiąże "bycie" na rynku mkIII , mkII i tego czegoś nowego
Co by nie zrobili i tak wydoją nas z każdej ciężko ukrytej przed rodziną złotówki :) .
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
Dałbym lubię to :D ale jestem ciekaw jak Canon rozwiąże "bycie" na rynku mkIII , mkII i tego czegoś nowego
Normalnie, wycofa wreszcie Mark II, dzięki czemu aparat zyska status kultowego i ceny na rynku wtórnym wzrosną :-D
A tak trochę poważniej, 5D Mark II to bardzo solidna puszka, ale kiedy Nikon wprowadzi D600, to raczej konieczne będzie zastąpienie tego modelu czymś w podobnej cenie ale nowszym - inaczej trudno będzie marketować Mark II przeciwko D600.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
...i ceny na rynku wtórnym wzrosną :-D...
Nieśmiało zauważę że obroty na rynku wtórnym nie przynoszą dochodów korporacji :evil:
Bezpośrednio nie - zgoda.
Ale korzystna cena odsprzedaży przekłada się choćby na większą chęć zmiany starego na nowy model?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Nieśmiało zauważę że obroty na rynku wtórnym nie przynoszą dochodów korporacji :evil:
Nie? A wiedza, że marka jest solidna i używany aparat będzie można odsprzedać za dobre pieniądze to pies? Jestem ciekawy, czy w segmencie lustrzanek małoobrazkowych używany sprzęt firm innych niż Canon i Nikon ma się tak dobrze.
Z drugiej strony jeśli cena używek bywa absurdalnie wysoka (a bywa) to większa liczba populacji kieruje wzrok swój w stronę nówek-funfel-nieśmiganych :)
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Nie? A wiedza, że marka jest solidna i używany aparat będzie można odsprzedać za dobre pieniądze to pies? Jestem ciekawy, czy w segmencie lustrzanek małoobrazkowych używany sprzęt firm innych niż Canon i Nikon ma się tak dobrze.
:) Nie śledzę wyników ekonomicznych poszczególnych korporacji, ale SONY ma się dobrze...raczej.
Nabywca używanego aparatu może nabywać i nabywa nowe szkla i inne akcesoria.
Przede wszystkim wchodzi w system bywa że na wiele lat.
wg kalendarza zostal okolo tydzien do premiery 70d... ciekawe czy wreszcie zobaczymy nowy sensor od Canona? Troche w to watpie patrzac na ostatnie premiery. Rowniez odgrzewanie 7d moze wskazywac, ze Canon dlugo jeszcze nie bedzie miec gotowej ulepszonej technologii matryc...
A są już jakieś większe przecieki na temat specyfikacji? ;)