Odp: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM
Napisz na GG: 2870952. Gdzieś tu padała kwota 250 PLN niedawno.
DZIEKI za info. Pozdrawiam
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
kobesi
Polecam, dopiero po kalibracji można sensownie używać tego szkła. Teraz robię Sigmą przysięgi na f/1,6 i szkło nie zawodzi :)
Jak czytam takie rzeczy to śmiac mi się chce i własnie przez takie opinie biorą sie niekorzystne zdania na temat danego sprzętu. Ja kupiłem pierwszą lepsza przez neta, nie kalibrowalem, na 5D classic i MKII chodzi beż żadnego problemu tym bardziej na 1.4.
Ile fotografow tyle opinii o tym szkle. Ale pogratulowac dobrej sztuki
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Jak czytam takie rzeczy to śmiac mi się chce i własnie przez takie opinie biorą sie niekorzystne zdania na temat danego sprzętu. Ja kupiłem pierwszą lepsza przez neta, nie kalibrowalem, na 5D classic i MKII chodzi beż żadnego problemu tym bardziej na 1.4.
a to dlatego, ze skupiasz sie na zdjeciach, a nie na tym czym fotografujesz ;)
Crazy nie ma powodów skupiać się na tym czym fotografuje bo sigma jest u niego przylutowana do body praktycznie na stałe :) a już na pewno gra pierwsze skrzypce w sporej części tematów na forum :)
Tolerancja uzytkownikow na lekkie nietrafienie jest rozna. Niektorzy, tak jak ja chca by obiektyw trafial w punkt na tym f/1.8-2.0, inni beda zadowoleni bo af byl w poblizu :D
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
a to dlatego, ze skupiasz sie na zdjeciach, a nie na tym czym fotografujesz ;)
Wole robic zdjecia jak onanizowac sie sprzetem
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Crazy nie ma powodów skupiać się na tym czym fotografuje bo sigma jest u niego przylutowana do body praktycznie na stałe :) a już na pewno gra pierwsze skrzypce w sporej części tematów na forum :)
Masz racje ze to moje podstawowe szklo ale fotografuje tez i canonem 135L i innymi. Jednakze narzekac na szklo nie mam powodow bo jest gitasne nawet w ciemnych miejscach tak jak wczorajszy spektakl gdzie tylko swiatla punktowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Wole robic zdjecia jak onanizowac sie sprzetem
Jak na nie-onanistę zadziwiająco często na ten temat gadasz :mrgreen: