kurde już nie moge się doczekać... jak będzie nowe 5D z 16mpix to biorę :)
Wersja do druku
kurde już nie moge się doczekać... jak będzie nowe 5D z 16mpix to biorę :)
chłopaki - no zrozumcie mnie :)
Dla mnie będzie zawsze mało... robię krajobraziki (głównie) i jestem nienasycony pixelowo....
mowa jest oczywiście o pixelach a nie bitach, bo na 16 bitów to ja mam pomysł :-)
No to teraz już naprawdę nie rozumiem. Gdybyś robił sport i potrzebował często cropować z dużego obrazka to OK, może te 4mpix robi różnicę. Ale w landszafcie? 12 vs 16? Nie sądzę. Czy nie powinieneś raczej chcieć większej rozpietości tonalnej? Albo multispota? Podnoszenia lustra pod guzikiem, a nie zaszytego w menu? itd?
niech mu i ujma pikseli, byle przy AF byli hojni :mrgreen:
Amen. Bo inaczej to będzie największa wtopa wśród nowości na rynku.Cytat:
Zamieszczone przez habakuk
Bo problemem sa oczekiwania vs rzeczywistosc.
Ja np mialem ogromne oczekiwania, ze 21MP vs 12MP da mi wiecej
szczegolow ;-) Poki co tego nie widze na zadnym przykladzie.
Co wiecej, wiekszosc testujacych tego nie widzi...
Wiec czego sie spodziewac od 16MP? Zalezy "jakie" to pixle,
na ile przez Canona "wygladzone"...
A w ogole to nie ma o czym gadac, bo nowego 5D teraz nie bedzie.
Tylko Rebel z 3" LCD.
Problemem jest to, że matryca w 5d, to jest ostatnia rzecz, którą C powinien w tej puszce poprawić. Gdyby do obecnej 5-ki dołożyć AF z jedynki + jedynkowe tryby pomiaru światła (np spot powiązany z aktywnym punktem AF), a do tego jakikolwiek działający odkurzacz) to byłaby puszka mogąca konkurować (pod względem jakości obrazu) ze wszyskim co jest na rynku w małym obrazku.
Dlaczego przewidujesz 3" LCD? IMO to będzie 3,5" jak nic. I nowy kit o stałym świetle 5.6 - z IS-em 4-tej generacji (5 działek przysłony) :lol: