to coś po roku co trzeba zrobić ? sam się do ciebie urząd odezwał ? w sumie to ja już 2 miesiące zwlekam heh i ciesza :mrgreen: , muszę po weekendzie tyłek ruszyć
Wersja do druku
przysłali pismo żeby dostarczyć:
1. Zaświadczenie z ZUS o tym że podlegało się ubezpieczeniu z tytułu prowadzonej działalności przez rok i że było to jedyne źródło ubezpieczenia
2. Zaświadczenie z US o tym że przez rok było się wpisanym w ewidencję podatników (czy coś takiego)
i kazali w ciągu 30 dni dostarczyć..
po jakim czasie , od tych 12 miechów , dostałeś pismo ?
umowa podpisana była 3 lipca 2009 a pismo datowane na 23 lipca 2010
Hmm urząd chyba o mnie zapomniał ;]
Niestety tak czasami bywa, można się pocieszyć Tylko tym że US nigdy nie zapomni :P
No US w końcu po 4 miechach odezwał się i wyjaśnił sprawę przejście na KP itd i git , zero problemów , załatwione cacy.
A PUP od 2 miechów cisza , DG dalej prowadzę więc może dlatemu , poczekam i się wybiorę w końcu do nich.
BTW w kwestii dotacji , czy ktoś gmerał w temacie i są szanse na inne dotacji , rozwój działalności ? Szukałem ale lipa , może słabo szukałem bądź nie tam gdzie trzeba , a myślę że temat można by dalej pociągnąć.
Myślę tutaj o opcji np. dotacji na studio , względnie większy projekt a nie samemu o ile to wchodzi w grę.
z tego co sie orientuje dotacja na ropoczecie dzialalnosci wyklucza inne dotacje Unijne na dwa lata