Zamieszczone przez
popmart
czytam sobie ten wątek i wielki smutek mnie ogarnia .....
jeszcze nikt nic nie maiał w rękach już AF jest słaby ..., naprawde dość załosne
dzisjest duzy wybór i nie ma obowiazku jak się chce FF, posiadać 5Dmk2 czy jakiegokolwiek Canona ....
całe strony pitolenia i nic ciekawego ot rynek DSLR sie stabilizuje i powoli wkroczymy w normalność a mk2 stanieje szybciutko imo po roku bedzie kosztował max 60% ceny wyjściowej
co do filmów 30k/s konwersji na PAL ... jakość ... juz ktoś napisał że HD to zupełnie inna bajka i nie ma ani palu ani ntsc .... a konwertowanie doskonałych efektów osiagnietych za pomocą takiej kamery HD i dobrych jasnych obiektywów to już sama w sobie kpina z jakości.... zamiana 1920x1080 na jakieś 600 lini PAL ... ale nie bo mi te dodatkowe 5 klatek zepsuje obraz.... hehe żal .... dla mnie jako posiadacza starych szkieł np Zeiss to rozwiazanie to bajka moge mieć zarówno dobry DSLR jak i niezłą kamere HD w jednym czasie w ręku kto tego nie rozumie to współczuje... myslę ze takim sprzętem można kręcić spokojnie filmy amatorskie (arthystyczne) czy nawet produkcje TV dobrej jakosci .....