-
Odp: Laptop do zdjęć..
Cześć.
Mam zamiar zmienić sprzęt, przesiąść się ze starego PC na coś bardziej mobilnego. Chciałbym również zacząć "bawić się" w obróbkę RAW-ów i mam pytanie czy Lenovo ThinkPad Edge E530 w wersji NZQ8NPB ( Lenovo - IBM Edge E530 i5-3210M/8GB/500/DVD-RW/7HP64 3G - Notebook / Laptop 15,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL ) będzie się do tego nadawał?
Proszę o radę.
pozdro
-
Próbował ktoś obróbki lightroom 4 na mocnym ultrabook-u z ekranem zewnetrznym?
Jakie wrażenia?
-
Cześć
ostatnio zastanawiam się nad laptopem do zdjęć. Cena to tak do 4.5 tyś. Wykorzystanie to odróbka zdjęć na skale własny potrzeb. Komputera stacjonarnego nie chce bo laptop będzie przewożony z miejsca na miejsce więc potrzebuję mobilności.
Aktualnie wyszukałem dwie propozycje
Apple MacBook Pro 2.2GHz quad-core Intel i7 (2931766879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dell Inspiron 7720 i7 16GB 120SSD FHD BluRay GT650 (2951351153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wiem że ten mak jest droższy niż mój budżet ale dużo osób uważa że lepiej kupić jakiegoś macka do obróbki zdjęć bo lepiej sobie radzą.
Czekam na wasze propozycje, opinie.
-
Link do maca to aukcja, w której kupujesz na własne ryzyko. Sprzęt refurbished, bez polskiego dowodu zakupu (nie zaniesiesz do serwisu), na dodatek wysyłka paczką z USA... Powodzenia.
-
to się domyślam że jest ryzyko to żeby laptop był w Polsce to może ten Macbook Pro 17, dysk SSD, 6GB RAM, jak nowy! (2968028404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A jakieś inne propozycje bądź uwagi. I takie pytanie pod macka idzie podłączyć dodatkowy monitor ?
-
6 GB ram - szału nie będzie.
-
i matryca błyszcząca :p szukaj czegoś z 16gb ramu :p
-
ale bardziej maka czy zwykłego laptopa z windowsem bo jak z windowsem to może ten dell 16 gb ramu matryca matowa
-
Do zdjęć to wystarczy spokojnie 8 GB pamięci pod Windows 7..
-
Za 3200 kupiłem trzy tygodnie temu Asusa R700V z 4rdzeniowym I7, 16 Gb ramu, 17cali ekran, 750 GB dysk i GT- 630 M z 2 giga pamięci. Za tę cenę nic lepszego nie znalazłem a szukałem cały grudzień.