Zobaczyłem zdjęcie i chciałem napisać że świetne ale tu italy wyskakuje z przepaleniem i nie wiem co myśleć.
Dla mnie genialne zdjęcie, chciałbym takie mieć w kolekcji.
Wersja do druku
Tom, nic prostszego, zacznij je robić :mrgreen: . A tak na poważnie, czy nie widzisz nadmiaru światła na skrzydle ? nie mówiąc już o gałązce ? Ty uważasz że świetne zdjęcie, ja że kadr OK, ale psuje go nadmiar światła.A sam Autor zdjęcia pewnie ma swoje zdanie .
pozdrawiam .
Ratunku:italy mnie gnębi :lol: .
Wersja druga
Masochista :mrgreen:
Pierwsza była lepsza, tylko ciut (pół ciut) ciemniej.
Co do wymagań italy, to tych kilka przepaleń można było pokasować i może nawet mógłby tego nie dopatrzyć - z naciskiem na może :)
--- Kolejny post ---
Aleś mi dojechał, aż się wstydzę :)
heheheh , no żartujesz chyba :)
A tak na poważnie , to nie są moje wymagania, jedynie, zwracam Koledze uwagę na to co sam nie zauważył.Fotografia macro , jest bardzo wymagająca.Kadr swoje, ale udział w tym kadrze światła to już naprawdę coś bardzo ważnego.A tą wiedzę i praktykę zdobywa się robiąc setki , ba , może tysiące zdjęć.Teraz czekam na przesyłkę z USA ,zamówiłem sobie folie ND o różnej gęstości firmy Lee stosowane do efektów światła w studio, chcę to zastosować do przytłumienia światła dla moich potrzeb, a i spróbuję to zastosować do zabawy ze światłem w macro.
Dzięki za uwagi w sprawie ważki i Robertowi i italy.To nie miało być makro,ot wykorzystałem okazję i nie musialem dużo cropować.
Prawdziwe makro jak zauwazyłem jest wymagające cierpliwości ,której nie mam ,ani na czekanie na rosę ,wstawanie rano,sprawdzanie i szukanie światła
lub jego tłumienie.
Ja idę na łatwiznę w foto bo zbyt dużo ciekawych rzeczy dzieję sie wokół i w których można uczestniczyć( innych niż foto).
Ale i tak fotografowanie stoi na czele moich hobby,między innymi dzięki za sensowne rady i podowiedz ,za co dzięki.
Teraz mam nowe wyzwanie:ładnie sfotografować strzelectwo .Na razie nie ma sukcesów.
449