Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Masz u mnie dodatkową kolejkę...kawy, jak to dla kierowców
Zysku, Robert oszczędza na najnowszy C 400 więc i tak dobrze że nie zaproponował Ci kawy zbożowej :mrgreen:
Hot pixel ulokowany jest poniżej pierwszej lini białych chmur nad lasem z LEWEJ strony, niedaleko zresztą od największej plamki na matrycy.Resztę plamek widać doskonale po lekkim powiększeniu zdjęcia.Zdecydowanie najwięcej na lewo od środka kadru. Wcześniej nie powiększałem bo z reguły tego nie robię. Ale co się nie robi dla kolegi :)
italy
Ten lewy górny można zignorować, a pozostałe( po poszukiwaniach) trzeba zignorować.
Skupiamy się na landszafcie ,a piękny jest :D .Naprawdę ,piękna tapeta.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Skupiamy się na landszafcie ,a piękny jest .Naprawdę ,piękna tapeta.
Oczywiście masz rację. Wcześniej podobna opinię wyraziłem. a Tymi plamkami i pixelem chciałem Robertowi zasugerować konieczność mapowania i czyszczenia matrycy.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
konieczność mapowania i czyszczenia matrycy.
Ty to masz oko, teraz i ja dopatrzyłem, a dobiero co była czyszczona matryca.
Miło mi, że obrazek na tapetę się spodobał.
409) Widać juz macroświat
410) Otwieramy pączki
411) Mrówki i mszyce
Robert, wybacz ale .....409, 410 to straszny bałagan,złe tło dobrałeś,złe kadrowanie.409 - pierwszy plan nałożony na 2.Źle dobrana GO.Nie to światło.
410 -badyl na badylu. Unikaj nieba w tym kolorze jako tła, jedno z najgorszych rozwiązań.Te 2 pajęczyny trzeba było usunąć i wykadrować sam pąk.Byłby zdecydowanie lepiej pokazany.
411 - najlepsze z tych ostatnich.Widzę że wkładasz dużo serca w swe zdjęcia,teraz tylko technika,i wiedza i będzie OK.I nie przepalaj zdjęć :mrgreen:
No to teraz mi się dostanie :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
No to teraz mi się dostanie
Dlaczego ma Ci się dostać.
Dostaniesz wypić, jak tylko przyjedziesz :), podwójną i potrójną grappę, za to, że masz ciepliwość oglądać moje "obrazki" i coś napisać.
Dziękuję.
411 też mi się spodobało, ale tylko dlatego, że jako taką GO się udało osiągnąć dla mszyc i mrówki, a to wymagało cierpliwości.
Co do 409-410 zrobione teleobiektywem na minimalnej odległości ostrzenia - takie pseudomacro.
Nie rozumiem, tylko uwagi o tle "Unikaj nieba w tym kolorze jako tła" - jak możesz to podpowiedz coś więcej, a będzie poczwórna kolejka grappy :).
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Powrót do makro?
Staram się, bo te maleństwa to taki ciekawy świat i jest praktycznie "pod ręką".
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Nie rozumiem, tylko uwagi o tle "Unikaj nieba w tym kolorze jako tła" - jak możesz to podpowiedz coś więcej, a będzie poczwórna kolejka grappy
Zapewne źle się wyraziłem - braki językowe :) -ale ogólnie niebieskie niebo w takim odcieniu nie jest dobre jako tło do tego rodzaju fotografii. Spójrz na to 1 zdjęcie - pierwsze co przyciąga uwagę to właśnie kolor tła -niebo- a dopiero potem wzrok jest kierowany na motyw.A czy nie powinno być odwrotnie ?:) Ta tonacja błękitu po prostu bije po oczach. Zdecydowanie, było by lepsze późno-popołudniowe niebo, czy nawet wręcz szare, zachmurzone. Uniknołbyś wtedy tego dziwnego światła które zastałeś robiąc to zdjęcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Dostaniesz wypić, jak tylko przyjedziesz , podwójną i potrójną grappę, za to, że masz ciepliwość oglądać moje "obrazki" i coś napisać.
Jak tak dalej pójdzie to wpadnę w nałóg :)